Mijn geld Het antwoord op al uw geldvragen
Advertentie
Advertentie

Arbeiders wachten nog op vakantiegeld

Bijna 20.000 werknemers wachten nog op hun vakantiegeld voor 2013. Voor de meesten is het bedrag kleiner dan 250 euro, maar toch zijn er 200 mensen die wachten op meer dan 2.500 euro.
©Shutterstock

Duizenden mensen die - soms korte tijd - tewerkgesteld waren als arbeider hebben nog vakantiegeld tegoed. De Rijksdienst voor Jaarlijkse Vakantie (RJV) kan de dossiers niet afronden, omdat de exacte gegevens voor uitbetaling, zoals een rekeningnummer, ontbreken. Voor het vakantiegeld van 2013 gaat het om 19.491 dossiers. Goed voor een totaalbedrag van 10.379.686 euro. Dat heeft de Rijksdienst voor Jaarlijkse Vakantie (RJV) maandag bekendgemaakt.

'De bedragen variëren sterk per dossier', zegt Pierrette Roels van de RJV. 'Bij 200 dossiers gaat het om meer dan 2.500 euro, maar bij de helft van de dossiers is het bedrag kleiner dan 250 euro.'

Advertentie

Er zijn nog 25.476 openstaande dossiers voor het vakantiegeld van 2011 en 26.100 dossiers voor het jaar 2012. In 2011 besliste de RJV om het vakantiegeld alleen nog via een overschrijving te betalen. "Maar niet alle arbeiders hebben hun rekeningnummer aan ons bezorgd, of ze vergeten een wijziging te melden", zegt Michel Bernard van de RJV. "Vaak gaat het om werknemers die korte tijd aan de slag waren in de horeca, of als uitzendkracht, of als jobstudent".

Vorig jaar organiseerde de RJV een grootschalige telefooncampagne om dossiers te deblokkeren. "Maar misschien moeten we modernere middelen, zoals Facebook, inschakelen om mensen te lokaliseren die nog recht hebben op achterstallig vakantiegeld", zegt Pierette Roels.

Vakantiegeld dat niet uitgekeerd wordt, komt in de reserves terecht. Die worden gebruikt om bijvoorbeeld het vakantiegeld voor de gelijkgestelde dagen - waarvoor niet voldoende werkgeversbijdragen zijn gestort - te financieren.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Gesponsorde inhoud
Tijd Connect
Tijd Connect biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.
Partnercontent
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.