Netto Het antwoord op al uw geldvragen

Eerste Belgische Coworking Week maandag van start

Vijfentwintig "coworking"-ruimtes of gedeelde werkplaatsen, zowel in Brussel, Vlaanderen als in Wallonië, zetten van 12 tot en met 16 oktober hun deuren open en bieden een week lang hun diensten gratis aan. Doel is om het concept meer bekendheid te geven bij zelfstandigen, freelancers, jonge ondernemingen en andere werkers met een eerder nomadisch bestaan.
©doc

Coworkers verrichten hun eigen beroepsactiviteiten op een gedeelde werkplek, waar bureaus, vergaderzaal, administratieve diensten, keuken en ontspanningsruimte ter hunner beschikking staan. Het concept werd een vijftal jaar geleden gelanceerd in België.

'Deze manier van werken maakt productieve ontmoetingen en het delen van overwinningen en ontgoochelingen mogelijk', zegt Bernard Perelsztejn, organisator en pionier in de sector in Brussel. 'Soms vind je makkelijker een oplossing voor een probleem.'

Zo kan een online verkoper zijn website laten vertalen door een vertaler die dezelfde werkplek deelt. 'Dit systeem kan mensen die gewoonlijk thuis werken, helpen om een zeker isolement te doorbreken en efficiënter te zijn.'

Wie voltijds gebruik wil van maken van een ruimte moet ongeveer 300 euro per maand voorzien. Tweehonderd euro volstaat voor een halftijdse werkplek, zegt Perelsztejn. De "Coworking Week" is een initiatief van Coworking België, een organisatie die 25 coworkingplaatsen verenigt. Samen zijn er 1.300 coworkers actief in een totale ruimte van 14.000 m2. Acht ruimten bevinden zich in Brussel, 8 in Vlaanderen en 9 in Wallonië. Geïnteresseerden kunnen zich op www.coworkingweek.be inschrijven voor een gratis test van een werkplek naar keuze.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud