Netto Het antwoord op al uw geldvragen
Advertentie

Geen extra belasting op opzegvergoedingen

Er komt geen extra belasting op opzegvergoedingen, niet voor uitkeringen in het kader van collectief ontslag en ook niet voor individueel ontslag.
Advertentie
©Photo News

Als gevolg van de zesde staatshervorming dreigden de belastingen op die ontslagvergoedingen te verhogen. Binnen de regering werd echter overeenstemming bereikt om de negatieve gevolgen gedurende twee jaar weg te werken. Dat meldt de socialistische bediendenbond BBTK dinsdag en wordt in politieke kringen bevestigd.

Stijging aanslagvoet

Als gevolg van de staatshervorming verhuizen verschillende aftrekposten, zoals de woonbonus, dienstencheques en dakisolatie, naar de deelentiteiten. Gevolg is dat ze door de federale overheid vanaf 2015 niet meer in mindering kunnen worden gebracht voor de gemiddelde aanslagvoet. Daardoor zou die aanslagvoet stijgen, met een stijging van de belasting op de opzegvergoedingen tot gevolg.

In eerste instantie raakten de meerderheidspartijen het eens over een amendement waardoor collectieve ontslagen die voor 1 april 2014 werden betekend, niet onder het nieuwe systeem zouden vallen. Daardoor zouden de ontslagen werknemers van Ford Genk buiten de regeling vallen. Die eerste ingreep wordt nu nog uitgebreid naar alle opzegvergoedingen die in 2014 en 2015 worden betaald en dat voor alle vergoedingen, zowel in het kader van collectief als individueel ontslag. Nadien zou een definitieve regeling volgen.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud