Netto Het antwoord op al uw geldvragen

'Jongeren niet tuk op jobhoppen'

De overgrote meerderheid van de jongvolwassenen heeft geen flexibele loopbaan en wil die ook niet. Een vast contract, liefst bij dezelfde werkgever, is nog steeds de norm.
De meeste jongeren willen een vaste baan ©ANP

Dat blijkt uit nieuw onderzoek van de sociologen Mark Elchardus en ­Petrus Te Braak van de VUB waarover De Standaard bericht.

De meeste jongvolwassenen willen een vaste job, liefst bij dezelfde werkgever. Van de jongvolwassenen die werken, heeft 88 procent een vast contract, slechts 12 procent een tijdelijk. Amper een kwart ziet heil in het geregeld veranderen van werkgever. Een vast contract is dus bij die jonge leeftijdsgroep nog steeds de norm.

Auteurs van managementboeken kletsen uit hun nek
Mark Elchardus
Socioloog

Meer dan de helft van de 2.000 ondervraagden hoopt zelfs ooit te kunnen zeggen dat ze twintig jaar of langer aan de slag zijn geweest bij dezelfde werkgever.

'De afgelopen vijftien jaar hoor ik dat de flexibelere loopbaan beter is aangepast aan onze samenleving en aan de voorkeur van werknemers, maar dat blijkt niet in de realiteit. Auteurs van managementboeken kletsen uit hun nek', zegt Elchardus.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud