Netto Het antwoord op al uw geldvragen

Kan een werkgever u ontslaan wegens een lockdownfeestje?

Voetbalclub KV Oostende zette deze week zijn doelman Fabrice Ondoa aan de deur, omdat die een lockdownfeestje had georganiseerd. Kan een werkgever u om dringende reden ontslaan om iets wat u in uw privétijd doet?
KV Oostende-keeper Fabrice Ondoa. ©Photo News

‘Een ontslag om dringende reden is in het arbeidsrecht de zwaarste sanctie die een werkgever een werknemer kan opleggen’, zegt Isabel Plets, advocaat gespecialiseerd in arbeidsrecht bij Lydian. Daarbij wordt een werknemer onmiddellijk ontslagen, zonder dat die recht heeft op een opzegtermijn of een verbrekingsvergoeding.

De wettelijke definitie luidt dat het om een ernstige tekortkoming gaat die elke professionele samenwerking onmiddellijk en definitief onmogelijk maakt.
Geert Vermeir
Juridisch expert SD Worx

‘De wettelijke definitie luidt dat het om een ernstige tekortkoming gaat die elke professionele samenwerking onmiddellijk en definitief onmogelijk maakt’, zegt Geert Vermeir, juridisch expert bij HR-dienstenleverancier SD Worx. Anders gezegd: een vertrouwensbreuk die zo ernstig is dat niet meer samengewerkt kan worden.

Wat die dringende reden concreet inhoudt, daar spreekt de wet zich niet over uit. Dat wordt via de rechtsleer en de rechtspraak getoetst. Het kan bijvoorbeeld gaan om diefstal, geweldpleging of insubordinatie.

‘De wet bepaalt niet dat het om een contractuele fout moet gaan. Het is ook mogelijk dat een zaak in de privésfeer tot een ontslag om dringende reden leidt’, zegt Julie Rousseau, juridisch expert bij de hr-dienstenleverancier Acerta. ‘De feiten moeten dan wel invloed hebben op de professionele relatie’, benadrukt Vermeir.

Dronken achter stuur

Stel dat u in uw vrije tijd ergens veel te hard rijdt, u wordt geflitst en krijgt een zware boete. Dan begaat u een strafbaar feit, maar een dat normaal geen invloed heeft op uw professionele relatie. Anders is het als u dronken achter het stuur van uw bedrijfswagen kruipt waarop het logo van het bedrijf staat. Dergelijk gedrag kan wel als schadelijk voor de werkgever worden beschouwd. Of een boekhouder die in zijn vrije tijd betrapt wordt op valsheid in geschifte bij een vereniging. ‘Er moet een duidelijke link zijn die erop wijst dat het vertrouwen met de werkgever gebroken is’, aldus Plets.

Nauw contact

In het geval van de keeper bij KV Oostende: voetbal is een ploegsport, waarbij je in nauw contact komt met andere spelers. Door een lockdownfeestje te organiseren breng je de gezondheid van collega-spelers in gevaar. ‘Een dergelijke uitleg kan aanvaardbaar zijn in een rechtbank’, zegt Rousseau. Een extra argument kunnen de richtlijnen van de club inzake corona zijn.

‘Zaak is dat je de feiten moet kunnen bewijzen’, aldus Plets. Nog los van de strikt vormelijke vereisten bij een ontslag om dringende reden.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud