Netto Het antwoord op al uw geldvragen
Advertentie

Kreeg u dit jaar ook een bonus van 5.019,51 euro?

Een op de vier bedienden kreeg dit jaar een bonus uitgekeerd. Gemiddeld ging het om 5.019,51 euro. Verwacht wordt dat de coronacrisis volgend jaar de bonussen zal drukken.
Advertentie
©ANP

Uit cijfers van de hr-dienstenleverancier Acerta blijkt dat 25,2 procent van de bedienden uit de profitsector dit jaar een bonus kreeg. Dat is meer dan in 2019, toen 21,3 procent van de bedienden een extraatje kreeg.

Niet alleen kregen meer bedienden een bonus, ook het gemiddelde bedrag steeg: van 2.966,13 naar 5.019,51 euro.

'Een groot deel van de bonussen refereert aan 2019 en de doelen die voor dat jaar vooropgesteld zijn. Aangezien 2019 een voorspoedig economisch jaar was en de krapte op de arbeidsmarkt zich in heel wat sectoren liet voelen, is het ook logisch dat het gemiddelde bonusbedrag gestegen is', aldus Annelies Baelus (Acerta).

Mogelijk worden volgend jaar minder bonussen uitgekeerd. Vooral de collectieve bonussen zullen in veel ondernemingen lager of onbestaande zijn.

Annelies Baelus
Manager Acerta

Acerta verwacht voor volgend jaar wel een ander plaatje. 'Mogelijk worden minder bonussen uitgekeerd. Vooral de collectieve bonussen, die gekoppeld zijn aan de winst of de omzetstijging in een bedrijf, zullen volgend jaar in veel ondernemingen lager of onbestaande zijn.'

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Gesponsorde inhoud