Netto Het antwoord op al uw geldvragen
Advertentie
Advertentie

Minder obstakels om werknemers ‘te delen'

Een werknemer delen? Het kan al sinds 2000. Maar omdat werkgevers het systeem nauwelijks gebruiken, ruimde de federale regering een paar obstakels uit de weg.
©BELGA

Werkgevers kunnen sinds 2000 onderling een werkgeversgroepering oprichten om samen een of meerdere personeelsleden aan te werven. De voordelen liggen voor de

61 procent van de ondernemers overweegt een werkgeversgroepering op te zetten of erin te stappen als ze ingelicht worden van de voordelen.
Christine Mattheeuws,
nsz-voorzitster

hand. Een werkgeversgroepering laat ondernemers toe de personeelskosten te delen en expertise in te schakelen die voltijds niet vereist is. Toch wordt de mogelijkheid amper benut. ‘In heel België zijn er op dit moment slechts vier werkgeversgroeperingen’, meldt het Neutraal Syndicaat der Zelfstandigen (NSZ).

Volgens NSZ-voorzitster Christine Mattheeuws zijn ondernemers nauwelijks op de hoogte van de mogelijkheid om arbeidskrachten te delen. Uit onderzoek van het NSZ, waaraan 489 ondernemers hebben deelgenomen, blijkt dat slechts 9 procent weet dat personeel onderling kan worden gedeeld via een werkgeversgroepering.

AXA, KBc en Belgacom lenen werknemers uit

AXA, KBC en Belgacom willen hun werknemers die ouder zijn dan 50 de kans geven om tijdelijk in een andere onderneming aan de slag te gaan. Toch behouden die werknemers hun contract bij hun huidige werkgever. Het ‘uitleenproject’, waartoe ook andere bedrijven kunnen toetreden, kreeg de naam ‘Experience@Work’ mee. De hr-dienstverlener SD Worx heeft intussen al laten weten dat hij ook in het project stapt.

Met het project, dat er kwam op initiatief van de consultant HazelHeartwood, hopen de deelnemende bedrijven hun oudere werknemers te motiveren om tot hun pensioen aan de slag te blijven. ‘In Zweden werkt 70 procent van de 55-plussers, in ons land is dat 39,5 procent. Door de keuze voor brugpensioen verdwijnen nog al te vaak getalenteerde werknemers van de arbeidsmarkt. We zijn ons ervan bewust dat we waardevolle kennis en ervaring niet zomaar mogen laten verdwijnen’, stellen de bedrijven in een persbericht.

Het project kan enkel slagen als voldoende ondernemingen meedoen. Ook moeten er nog enkele wettelijke aanpassingen doorgevoerd worden vooraleer het project echt van start kan gaan. AXA, KBC en Belgacom hopen dat de volgende federale regering werk maakt van een sluitende regeling voor het uitlenen van werknemers. 

 

‘Daarnaast kampte de werkgeversgroepering ook met een aantal wettelijke beperkingen. De ministerraad heeft die onlangs echter weggewerkt’, vervolgt Mattheeuws. De ministerraad keurde op 25 april een koninklijk besluit goed dat de voorwaarden versoepelt. Dat KB wordt volgens het NSZ eerstdaags gepubliceerd.

Voortaan is het niet meer vereist dat de aangeworven werknemer vijf jaar werkloos moet zijn. Ondernemers zullen een werkgeversgroepering ook kunnen oprichten in de vorm van een vzw. Het hoeft niet langer in de vorm van een economisch samenwerkingsverband. Voorts zullen de werkgeversgroeperingen ook werknemers kunnen aanwerven voor een bepaalde duur of voor een welbepaalde opdracht.

Volgens Mattheeuws zal de versoepeling ook leiden tot een ruimer gebruik, ook bij kmo’s. ‘Ons onderzoek wijst uit dat 61 procent van de bevraagde ondernemers overweegt zo’n groepering op te zetten of erin te stappen wanneer ze over de voordelen ervan zijn ingelicht.’

Het onderzoek leert ook dat kmo’s vooral administratieve krachten (27%), verkopers (15%) en informatici (9%) via een werkgeversgroepering zouden inschakelen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud