Netto Het antwoord op al uw geldvragen

Nieuwe wet moet werknemer helpen beschermen tegen burn-out

Bedrijven moeten een risicoanalyse uitvoeren naar mogelijke stress, burn-outs, zware conflicten en slechte werksfeer bij hun werknemers. Dat blijkt uit de vernieuwde pestwet van minister van Werk Monica De Coninck (sp.a), berichten De Morgen en Le Soir woensdag.
©Photo News

Werkgevers moeten pesterijen, geweld en ongewenst seksueel gedrag niet alleen bestraffen, maar vooral voorkomen. Daarom verscherpt minister van Werk Monica De Coninck de pestwet uit 2007. In haar wetsvoorstel staat dat bedrijven alle 'psychosociale problemen' moeten aanpakken. Het wetsvoorstel wordt waarschijnlijk vrijdag voorgesteld en goedgekeurd op de ministerraad.

Als geviseerde werknemers gelijk krijgen voor de rechtbank, kunnen ze voortaan een extra vergoeding van zes maanden brutoloon vragen, naast de juridische schadevergoeding. Zo'n regeling bestaat nu al voor de slachtoffers van discriminatie. De Coninck wil rechtszaken echter zoveel mogelijk vermijden. Bedrijven zoeken best intern naar een oplossing. Daarom krijgen de vertrouwenspersonen ook een nieuwe rol.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud