Netto Het antwoord op al uw geldvragen

Rommelig bureau levert op

Ben je altijd maar bezig met je bureau op te ruimen? Bespaar tijd, laat je papieren rondslingeren en je zult zien dat je ook nog eens sneller kunt werken.
De tijd om je bureau op te ruimen kan je beter voor andere dingen gebruiken

Video: heb jij een slordig of een opgeruimd bureau?

(m24/mt.nl) - Dat stelt Eric Abrahamson, hoogleraar aan de Columbia Business School in zijn boek ‘A perfect mess'. Uit zijn onderzoek blijkt dat werknemers met een opgeruimd bureau 36 procent meer tijd nodig hebben om een document terug te vinden dan degenen die aan een bureau zitten dat er voor een buitenstaander uitziet als onoverzichtelijk en rommelig.

Creatief

Achter de schijnbare rommel van werknemers zit namelijk vaak een geavanceerd maar informeel systeem van documentenbeheer, stelt Abrahamson. Dat systeem biedt volgens hem meer flexibiliteit en doeltreffendheid dan een klassiek opbergsysteem. "Daarnaast moet je je afvragen of een schoon bureau niet aantoont dat een medewerker eigenlijk niets uitvoert tijdens zijn werkdag."

Een rommelbureau zorgt er niet alleen voor dat mensen sneller hun spullen terugvinden, het bevordert ook nog eens de creativiteit, stelt de hoogleraar. "Hoe vaak heb je het niet meegemaakt dat je een document zoekt en toevallig een ander document vindt dat je een briljant idee oplevert. Op een opgeruimd bureau is de kans op zo'n toevallige ontdekking nihil."

Limiet

Volgens Abrahamson hoef je overigens niet bang te zijn dat door de rommel het kantoor straks niet meer zichtbaar is. Hij beseft dat er een limiet is aan de hoeveelheid rommel op een bureau. "Toch moeten we ons daar niet te veel zorgen over maken. Mensen beseffen wanneer dit punt overschreden is."

Meer carrièretips?

Voor de nieuwste jobs surf je naar vacature.com

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud