Netto Het antwoord op al uw geldvragen
Advertentie

Slechts helft van Belgen tevreden over loon

De meeste Belgen zijn algemeen tevreden over hun werk. Met het loon en de werkdruk kan het wel wat beter. Tweederde klaagt over een gebrek aan promotievooruitzichten. Dat blijkt uit een rondvraag van Vedior.
Advertentie

(netto/belga) - Zo'n 81 procent van de Belgen is tevreden over zijn werk. Maar sommige punten liggen gevoelig en kunnen maar beter serieus genomen worden door de werkgevers als die hun personeel in een krappe arbeidsmarkt willen houden, aldus Vedior.

Jobstudenten meest ontevreden

Bij de uitzendkrachten is het welbevinden lager. Daar vindt slechts 71 procent genoeg voldoening in het werk. De 20 tot 30-jarigen zijn globaal het meest tevreden. Studentenarbeid telt de meeste ontevredenen.

Goede collega's en vlot woon-werkverkeer

Vooral de sfeer (79 procent), de reistijd tussen werk en woonplaats (77 procent) en de collega's (75 procent) krijgen goede punten. Het minst tevreden is de werknemer over zijn promotievooruitzichten. Daar ziet slechts 36 procent een mooie horizon. Verder is er het loon (36 procent) en de werkdruk (53 procent) die onderaan de tevredenheid bengelen.

Werkgevers onderschatten situatie

Werkgevers onderschatten ook de verzuchtingen van hun personeel, zo blijkt. Zo vindt 84 procent van de werkgevers dat hun werknemers een goede verloning en andere voordelen krijgen. Ook vindt 67 procent van de werkgevers dat er goede promotievooruitzichten bestaan.


Belg heeft weinig gêne over zijn geld
Netto.be peilde eerder al naar het geldgedrag van de Belg. Daaruit bleek dat de Belg vlotjes over zijn centen kan spreken, tenzij over salarissen. 42 procent vindt dat het niemand aangaat welk loon hij of zij heeft. Maar een even grote groep zegt dat ze er geen probleem mee zouden hebben dat kenbaar te maken. Slechts 11 procent zegt onomwonden zijn loon aan zijn vrienden te vertellen
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Gesponsorde inhoud