Netto Het antwoord op al uw geldvragen
Advertentie

Flexi-jobben: bruto = netto

Flexi-jobben slaat aan. Voor wie is het statuut bruikbaar en hoe werkt het?
Advertentie
©Photo News

Eerder deze week werd bekendgemaakt dat al meer dan 15.000 mensen als flexi-jobber aan de slag gingen in de horeca: ze klussen een paar uurtjes bij, zogoed als onbelast. Uit cijfers van de hr-dienstengroep ADMB blijkt dat al één op de vier horecazaken flexi-jobbers inzet.

Het succes is niet zo verwonderlijk, want het statuut is heel gunstig. De werknemer hoeft geen belastingen te betalen, en dus is bruto netto. De werkgever betaalt alleen een bijzondere RSZ-bijdrage van 25 procent. Een uur flexiwerk moet minstens 9 euro loon opleveren + 7,67 procent vakantiegeld dat meteen meebetaald wordt, wat een totaal van 9,69 euro oplevert. Voor de werkgever kost dat 12,1125 euro. Dat zijn de minima, niets staat in de weg dat een hoger uurloon wordt afgesproken. De flexi-job-werknemer heeft op het basisloon recht op vergoedingen zoals toeslagen voor zon- en feestdagen en nachttoeslagen.

Wie minstens vier vijfde werkt bij een andere werkgever kan als flexi-jobber aan de slag. Er wordt drie kwartalen teruggekeken; wilt u werken in kwartaal K, dan wordt gekeken naar de tewerkstelling in kwartaal K-3. Daardoor kunnen mensen die net gepensioneerd of werkloos zijn korte tijd toch een flexi-job uitvoeren, zij het dat dat een invloed heeft op de uitkeringen. Cumuleren met een ziekte-uitkering is uit­gesloten.

Ook voor studenten die hun studies hebben onderbroken en een tijdje hebben gewerkt voor ze hun studie hervatten, is het in theorie mogelijk dat ze drie kwartalen na hun tewerkstelling als flexi-jobber werken. Een student moet wel eerst zijn 50 dagen studentenarbeid met lage RSZ-bijdragen opgebruiken, verduidelijkt ADMB.

Wie niet voldoet aan de voorwaarden kan wel nog aan de slag als gelegenheidswerker in de horeca, ook bekend als ‘extra’. Dat kan 50 uur per jaar per persoon. De horecawerkgever mag in totaal 200 uren per jaar door extra’s laten presteren. De werknemer mag hoogstens twee opeenvolgende dagen bij dezelfde werkgever werken. Het voordeel daar is dat de RSZ-bijdragen worden berekend op basis van een forfaitair uurloon van 7,66 euro - wat het reële loon ook is - en maximaal zes uren - ook als er meer uren in een dag zijn gepresteerd.

Eigen werknemers kunnen noch als flexi-jobber noch als extra werken, maar mogen tot 360 uren per jaar goedkopere overuren presteren. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud