Mijn geld Het antwoord op al uw geldvragen
Advertentie

Tool simuleert wat zelfstandige in spe netto overhoudt

U koestert plannen om als zelfstandige aan de slag te gaan, maar u heeft geen idee van het dagtarief dat u moet vragen om netto voldoende over te houden? Een nieuwe bruto-nettocalculator kan u een indicatie geven.
Een nieuwe tool helpt zelfstandigen in spe hun te verwachten inkomsten te simuleren. ©ANP XTRA

Wie werknemer is en wil zien hoeveel hij netto van zijn brutoloon overhoudt, vindt op het internet voldoende calculators die zo'n simulatie maken. Zelfstandigen kunnen daarvoor bij een boekhouder terecht, maar gratis tools zijn niet voorhanden.

We willen de drempel naar het ondernemerschap helpen verlagen.

Céline Englebert
Dienstengroep Xerius

'Nochtans stellen veel kandidaat-ondernemers ons die vraag aan het Ondernemingsloket', zegt Céline Englebert van de dienstengroep Xerius. Met de lancering van een bruto-nettocalculator voor zelfstandigen (https://brutonetto.xerius.be) geeft Xerius een indicatie van het dagtarief dat u moet factureren om een bepaald nettoloon over te houden.

Drempel

De calculator, die in samenwerking met de hr-dienstengroep SD Worx en het IT-bedrijf Teal Partners werd ontwikkeld, houdt onder meer rekening met een aantal aftrekbare kosten (wagen, gsm, uw boekhouder, ...), sociale bijdragen en een aanvullend pensioen, maar is natuurlijk geen exacte wetenschap. 'De kosten werden inderdaad vereenvoudigd, maar we willen met deze tool een antwoord bieden op een vraag die leeft in de markt. We willen de drempel naar het ondernemerschap verlagen.'

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Gesponsorde inhoud
Tijd Connect
Tijd Connect biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.
Partnercontent
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.