Netto Het antwoord op al uw geldvragen

Van biobloemkool tot Thalys-ticket: waarheen met ecocheque?

Als u bij de gelukkigen hoort, houdt juni jaarlijks een leuk extraatje in: deze maand krijgt u uw ecocheques. Even recapituleren wat u ermee kunt kopen.

Wie onder een sector- of bedrijfs-cao werkt waarin de toekenning van ecocheques opgenomen is, mag dat cadeautje in juni verwachten. 250 euro voor voltijdse werknemers, wat minder voor deeltijdse. Vrijgesteld van sociale bijdragen voor uw werkgever, belastingvrij voor u.

De cheques zijn twee jaar geldig. Even tijd dus om te bedenken hoe u ze wil besteden. Gewoon in de supermarkt? Biovoeding, schoonmaakproducten met ecolabel of dito verzorgingsproducten kunt u alvast in uw karretje laden.

Of gaat u voor de energiebesparing? Herlaadbare batterijen, led-lampen, huishoudelektro zoals een wasmachine of een diepvriezer met de beste energieverbruiksprestaties, tot een televisietoestel met ecolabel toe: de elektrozaak stelt het u graag allemaal voor.

De cheques zijn ook bruikbaar voor andere ecologische oplossingen voor uw huis: een spaardouchekop, parket van hout uit duurzaam beheerde bossen, bioverf.

Hebt u groene vingers? In het tuincentrum zijn uw ecocheques welkom voor de aankoop van planten, potgrond, biomeststoffen, gereedschap en zelfs houten tuinmeubelen.

Met de ecocheques wil men ook een duurzamere mobiliteit promoten. Treintickets voor binnenlands verkeer, Thalys of Eurostar, maar ook een fiets of fietsbenodigdheden kunt u er dus ook mee kopen.

Of toch maar voor de kinderen? Speelgoed uit duurzaam hout is een optie. De zoektocht naar de ecolabels kan beginnen. ER

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud