Netto Het antwoord op al uw geldvragen

Verdient u genoeg met uw functie?

De financiële sector kent turbulente tijden. Heeft dat een invloed op de lonen? Ja en nee. Nieuwkomers in een bedrijf verdienen iets minder dan vroeger. Maar dat neemt niet weg dat het loon van sommige financiële professionals ondanks de crisis blijft stijgen. Een kort overzicht van de functies en beroepen. Hoe populair zijn ze en wat zijn de bestbetaalde?

(netto) - Terwijl bepaalde financiële beroepen minder goed in de markt liggen, hebben andere dan weer de wind in de zeilen.

In trek

Ondernemingen zijn nog steeds koortsachtig op zoek naar goede actuarissen en sterke boekhouders. Ze moeten wel minstens drietalig zijn. Maar ook gespecialiseerde risk managers en interne auditors vinden nog zeer snel werk. In deze turbulente tijden stellen we vast dat meer en meer incassobureaus op zoek zijn naar specialisten.

Een andere interessante functie is die van financial manager. Maar dan moet u wel over het juiste profiel beschikken. “Niet omdat er te weinig kandidaten zijn, maar omdat de klanten zo veeleisend zijn geworden. Een financial manager moet niet alleen over de juiste technische competenties beschikken, maar ook over de juiste management skills.  Hij moet ook goed kunnen communiceren en een goede kennis hebben van de business waarin de klant actief is”, zegt Frank Vande Voorde, algemeen directeur voor België en Luxemburg bij het headhunterbedrijf Robert Walters.

Niet in trek

Beroepen en sectoren die minder in trek zijn: asset management, de sector van fusies en acquisities en private bankers. De vraag naar private bankers trekt met het recente beursherstel wel licht aan.

Ook naar 'allrounders' is er weinig vraag. Hoe hoger de graad van specialisatie, hoe meer kans u heeft om snel werk te vinden.

Joël Poilvache, directeur bij Robert Half International in België: “Er worden ook minder seniors aangeworven. De bedrijven blijven wel juniors rekruteren maar voor het invullen van vacatures in het middle management wordt steeds minder een beroep gedaan op seniors. De vraag naar dat profiel is gedaald en bovendien kennen die functies een minder groot verloop.”

Volgens Robert Half International zijn de kleine en middelgrote ondernemingen momenteel de grootste recruteerders. De grotere ondernemingen in meer gespecialiseerde sectoren zoals gezondheidszorg, telecom of milieu, werven wel nog mensen aan maar zijn vooral op zoek naar gespecialiseerd personeel.

De lonen zijn nog steeds aantrekkelijk

Volgens Frank Vande Voorde beginnen nieuwelingen op de arbeidsmarkt aan een lager salaris dan vroeger. “De toestand in België is over het algemeen wel nog steeds positief”, zegt Joël Poilvache. “Een kwart van de mensen die deelnamen aan onze salarisenquête, zegt zelfs dat hun loon meer is toegenomen dan de index.” Uit die studie blijkt dat chief accountants, senior accountants en accounting manager/director de bestbetaalde boekhoudkundige jobs zijn. Dat is te verklaren door de grote complexiteit van de functie en de hoge graad van verantwoordelijkheid die erbij komt kijken. In België noteren we voor die functies lonen tussen 2.825 en 5.350 euro voor mensen met 6 tot 9 jaar ervaring.

De bestbetaalde financiële professionals met 3 tot 5 jaar ervaring zijn de consolidator, de corporate financial analyst, de internal auditor en de internal controller. Bij de professionals met 6 tot 9 jaar ervaring zijn dat de group of regional controllers, de financial planning and analysis managers, en de audit and group consolidation managers. Bij de specialisten met meer dan 10 jaar ervaring, zijn het de CFO’s, de financieel directeurs, de group controllers, de corporate finance managers, de internal audit directors en de treasury and tax directors die het meest verdienen. Een CFO met meer dan 10 jaar ervaring verdient gemiddeld tussen 6.000 en 13.500 euro en een internal audit director tussen 6.600 en 11.000 euro.

Daarnaast zijn de extralegale voordelen nog steeds van kracht. Liefst 84 procent van de ondervraagde financiële professionals zegt daarvan te kunnen genieten. De top 3 bestaat uit maaltijdcheques (60 procent), de pensioenverzekering en/of de groepsverzekering (60 procent) en de hospitalisatieverzekering (54 procent). Er zijn ook nog de bonussen (46 procent), de gsm (45 procent) en de laptop (44 procent). De bonussen en de winstdeelnames verliezen ondertussen aan belang. Sommige ondernemingen kunnen ook dit jaar hoge bonussen uitkeren omdat de resultaten goed bleven. Maar over het algemeen mogen we verwachten dat de bonussen in 2010 niet erg hoog zullen zijn.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud