Netto Het antwoord op al uw geldvragen

Vrouwen hebben nog altijd minder kans op promotie

Vrouwen die solliciteren voor een hogere functie hebben nog steeds minder kans om uitgenodigd te worden voor een gesprek dan hun mannelijke collega’s. Dat blijkt uit onderzoek van de UGent, de KU Leuven en de Franse IESEG School of Management, die waarschuwen voor 'kleverige vloeren'
Vrouwen hebben minder kans op een uitnodiging voor gesprek bij promotie. ©ANP

Onderzoekers Stijn Baert van de UGent, Nick Deschacht van de KU Leuven en Ann-Sophie De Pauw van de Franse IESEG School of Management stuurden tussen september 2013 en april 2014 1.152 fictieve sollicitaties naar vacatures op de Vlaamse arbeidsmarkt. Elke vacature kreeg twee sollicitaties, met een gelijkaardige ervaring in een gelijkaardige startersbaan. Afwisselend kregen de fictieve sollicitanten een vrouwen- en mannennaam mee. Voor de rest was er weinig verschil tussen de sollicitanten. 

Globaal gezien kregen de mannelijke en vrouwelijke kandidaten allebei ongeveer even vaak een positieve reactie, in een kwart van de gevallen. Een tiende van de mannen en vrouwen mocht meteen ook op gesprek. 

Dat beeld veranderde evenwel totaal wanneer het ging om een functie die een promotie inhield tegenover de startersbaan. In dat geval hadden de fictieve mannelijke kandidaten 23 procent meer kans op een positieve reactie en zelfs 50 procent meer kans voor een uitnodiging op een gesprek. Wanneer de onderzoekers focusten op een vacature die meer supervisie van een werknemer zou vragen, maar niet noodzakelijk een hogere functie inhield, verdween het effect weer.

Volgens de onderzoekers is de ongelijke behandeling te wijten aan twee belangrijke factoren. De traditionele oververtegenwoordiging van mannen in hogere posities kan ervoor zorgen dat de werkgever het minder aangenaam vindt om samen te werken met vrouwen op hogere posities. Anderzijds kan een werkgever denken dat mannen productiever zijn in hogere functies, omdat zij oordelen dat dergelijke functies een betere match geven met typisch mannelijke kenmerken en met de traditionele verdeling van de huistaken, zo klinkt het in de studie. Vrouwen blijven zo 'kleven aan de vloer'.

Volgens de studie beschikt ons land al over een uitgebreide antidiscriminatiewetgeving, dus moet er vooral tijd besteed worden aan een betere opsporing van de ongelijkheid. Tegelijk moeten de nadelige gevolgen die vrouwen ondervinden op de arbeidsmarkt ondervinden als gevolg van het moederschap zo laag mogelijk gehouden worden. Oplossingen zijn daar een uitbreiding van kinderopvang, huishoudhulp via dienstencheques en een meer evenwichtige reglementering van vaderschaps- en moederschapsverlof.

 

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud