Netto Het antwoord op al uw geldvragen

Wat levert de Dexia-bonus op?

De Belgische personeelsleden van de restbank van Dexia kregen de voorbije dagen een eenmalige functiepremie uitgekeerd. Wat houden ze netto van die premie over?

Dexia had besloten om alle variabele vergoedingen of bonussen voor 2011 te schrappen. Maar eind december werden wel twee cao’s ondertekend die de zowat 360 Belgische werknemers recht geven op een vervangende eenmalige 'functiepremie'. Een verkapte bonus, zeg maar.

Eenmalige functiepremie

“Met een collectieve arbeidsovereenkomst (cao) kan het bedrijf de individuele arbeidsovereenkomsten overstijgen. Ze staat juridisch hoger in rang dan een arbeidsovereenkomst of een bedrijfspolicy. Het is bijvoorbeeld mogelijk om met een cao alle lonen met 5 procent te verlagen, voor zover bepaalde minima worden gerespecteerd. Een cao is bindend voor iedereen en laat een bedrijf toe de regels harmoniseren of met een schone lei beginnen. Een alternatief zou zijn om elke werknemer apart te laten tekenen”, zegt Jan Vanthournout van SD Worx.

Het eerste sociaal akkoord bij Dexia geldt voor de bedienden en lagere kaderleden. Voor hen voorziet de cao in 2.500 tot 5.000 euro bruto. De hogere kaderleden kunnen door een tweede cao rekenen op 25.000 tot 45.000 euro rekenen. Schuilt er iets achter de term 'eenmalige functiepremie'? “De term duidt op het heronderhandelde karakter en niet op een of andere fiscale of andere optimalisatie die erachter schuil gaat. Door het eenmalige karakter wordt het duidelijk dat het geen verworven recht is”, zegt Jan Vanthournout.

Naar netto

De vermelde bonussen zijn brutobedragen. “Hoeveel een werknemer daar netto van overhoudt, hangt af van de manier waarop de premie is uitbetaald”, zegt Jan Vanthournout. “Zo houdt een werknemer netto meer over van een uitbetaling onder de vorm van een warrantenplan dan van een loon in cash”. De premies voor de Dexia-werknemers werden de voorbije dagen gestort met het loon van december. "Van een bonus in cash houdt een werknemer netto minder dan de helft over", zegt Bart Baudelet van SD Worx. Van het brutobedrag wordt eerst een RSZ-bijdrage van 13,07 procent afgehouden. Daarna wordt de exceptionele bedrijfsvoorheffing in mindering gebracht. Die wordt bijvoorbeeld ook op de eindejaarpremie en het vakantiegeld verrekend. “Het hoogste tarief voor de bedrijfsvoorheffing loopt op tot 53,5 procent”, zegt Bart Baudelet.   

Eindbelasting

Maar de bedrijfsvoorheffing, is zoals de naam het zegt, slecht een voorheffing op het tijdstip van de betaling. De uiteindelijke belastingafrekening komt er maar bij het invullen van de jaarlijkse aangifte in de personenbelasting. “Op die manier kunnen sommigen een stuk van betaalde bedrijfsvoorheffing recupereren”, zegt Jan Vanthournout.  

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud