Netto Het antwoord op al uw geldvragen

Wat met al die onbetaalde overuren?

De helft van de Belgen neemt 's avonds al eens een dossier mee naar huis, zonder daarvoor compensatie voor te krijgen. Misschien krijgt u na uw uren telefoontjes die met het werk te maken hebben of leest u uw mails nog voor u gaat slapen. Wat zou er gebeuren als u een extraatje vroeg om die overuren te compenseren?

(netto) – Heel wat Belgische werknemers presteren regelmatig overuren omdat ze te veel werk hebben. De werkgevers zijn zich daar maar al te goed van bewust en moedigen dat zelfs aan. Nochtans ontvangt slechts een op de drie Belgen een financiële compensatie of vakantiedagen in ruil voor zijn trouwe dienst. U bent blijkbaar zo geconditioneerd dat u die professionele verslaving niet kan bedwingen. Een klein overzicht van de extra uren waar u niet voor wordt betaald.

Workaholics

Ambtenaren worden wel eens vergeleken met boeken in een bibliotheek (het zijn de hoogst geplaatsten die het minste nut hebben). Maar naarmate het studieniveau hoger is en de functie meer verantwoordelijkheid inhoudt, wordt ook vaker werk mee naar huis genomen. De vrije beroepen staan daarbij op de eerste plaats. En die interferentie tussen werk en privéleven wordt nog versterkt door de technologische vooruitgang. U hebt allang geen oplegger meer nodig om de karrenvracht dossiers te vervoeren. Om thuis aan de slag te kunnen gaan, moet u nu nog enkel uw laptop aanzetten. Door de enorme toename aan communicatiemiddelen wordt uw privéleven dan ook steeds meer ingepalmd door uw werk.

Altijd bereikbaar

Waar u ook bent, vandaag kan iedereen u voortdurend bereiken… en u dus ook storen. U bent echter niet verplicht om buiten de kantooruren een oproep van uw werkgever te beantwoorden. Maar dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Uw telefonische bereikbaarheid werd zelfs aangemoedigd, om niet te zeggen afgekocht, door u bepaalde voordelen in natura te geven, zoals een gsm-abonnement of een smartphone op kosten van uw werkgever. Maar officieel bent u buiten de werkuren tot niets verplicht.

'Tsunamails'

Sommigen lezen hun professionele mails thuis om tijdens de werkuren niet overstelpt te worden. Nochtans kan u zich, zodra u thuis bent, perfect beperken tot het surfen naar Netto.be zonder dat u voor disciplinaire gevolgen moet vrezen. Een sanctie omdat u uw mails van het werk niet leest, zal weinig indruk maken op de rechter van de arbeidsrechtbank. Behalve dan in de zeldzame gevallen waar dat zou leiden tot een ernstig nadeel voor het bedrijf.

Vergoeding overuren

Uw werkgever is verplicht om uw overuren te vergoeden. Het overloon bedraagt 50 procent van uw gewone loon. Voor de overuren die op zondagen, feestdagen of vervangingsdagen voor feestdagen gepresteerd worden, is dat zelfs 100 procent.

Maar wacht nog even om meteen het kantoor van uw baas binnen te stormen met de vetgedrukte tekst van dit artikel in de aanslag. Wilt u een waarde plakken op de tijd dat u telefonisch bereikbaar bent, dan zal u eerst een ander ingewikkeld probleem moeten oplossen. U zal de inmenging van uw beroepsleven in uw privéleven duidelijk moeten aantonen en becijferen. Naast complexe traceersystemen zal u ook nog geconfronteerd worden met langdurige meetexperimenten.

Absolute grenzen

Houd er rekening mee dat de wet bepaalde beperkingen oplegt. Als werknemer mag u niet langer dan 50 uur per week, en 11 uur per dag werken. Met uitzondering van continu-arbeid om technische redenen of overmacht kan alleen de koning afwijken van die grens.

Interne grenzen

Door een interne overurengrens in te stellen wil de wetgever vermijden dat overuren onbeperkt gecumuleerd kunnen worden. De interne overurengrens is vastgesteld op 65 uur. Zodra die grens bereikt wordt, mag u geen overuren meer presteren, zonder eerst inhaalrust gekregen te hebben.

Die interne grens kan in een aantal erg specifieke gevallen verhoogd worden tot 130 uur. Dat kan alleen via een procedure die bij koninklijk besluit wordt vastgesteld. Dat koninklijk besluit verzekert een onderhandelingsprocedure met cascadesysteem: eerst wordt de limiet onderhandeld op sectoraal niveau om, bij onenigheid daarover, besproken te worden op het niveau van de onderneming.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud