Netto Het antwoord op al uw geldvragen

Eerste belastingberekeningen verstuurd

Tegen eind augustus zal de fiscus bijna 510.000 aanslagbiljetten verstuurd hebben.
©Photo News

De elektronische belastingaangifte moest op 16 juli ingediend zijn, de papieren versie op 30 juni. Op basis van die belastingaangifte berekent de fiscus hoeveel belastingen u moet bijbetalen of terugkrijgen.

Die inkohiering mondt uit in een aanslagbiljet. Dat document geeft een overzicht van de gegevens die u op uw belastingaangifte invulde en de belastingberekening.

De fiscus is begonnen met het versturen van de eerste aanslagbiljetten. Tegen eind augustus zullen bijna 510.000 aanslagbiljetten zijn verstuurd. Dat cijfer ligt in dezelfde lijn met dat van augustus vorig jaar.

Zodra uw aanslagbiljet beschikbaar is, kunt u het raadplegen in MyMinfin. Wilt u  uw aanslagbiljet enkel online krijgen? Dat kan via uw eBox, de digitale ‘brievenbus’ van de overheid.

Geen vast tijdstip

De fiscus heeft tot juni 2022 om uw aanslagbiljet te versturen.

Uw aanslagbiljet nog niet ontvangen? De datum van versturen is niet elk jaar dezelfde. Het is dus normaal als u uw aanslagbiljet dit jaar vroeger of later ontvangt dan vorig jaar. De fiscus heeft tot juni 2022 om uw aanslagbiljet te versturen.

Bezwaarschrift

Gaat u niet akkoord me de belastingafrekening? U kunt binnen zes maanden een bezwaarschrift indienen. Dat kan online via uw persoonlijk fiscaal dossier MyMinfin of schriftelijk bij het bevoegde belastingkantoor vermeld op uw aanslagbiljet. U moet het bewaarschrift niet aangetekend verzenden, een gewone brief volstaat.

Met een bezwaarschrift kunt u ook een eigen fout of vergissing corrigeren.

Met een bezwaarschrift kunt u niet alleen een foutieve belastingaanslag van de fiscus rechtzetten, maar kunt u ook een eigen fout of vergissing corrigeren.

Het volstaat niet te schrijven dat u niet akkoord gaat: u moet heel precies de elementen toelichten waarmee u het niet eens bent en motiveren waarom de aanslag volgens u niet correct is.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud