Netto Het antwoord op al uw geldvragen

MeDirect zet in op flexibele spaarder

De online bank MeDirect lanceert het gereglementeerde spaarboekje ‘MeDirect Dynamic Sparen’. De spaarrekening onderscheidt zich van andere hoogrentende spaarboekjes door de hoge basisrente.
©ANP XTRA

De grote meerderheid van de gereglementeerde spaarboekjes biedt vandaag de minimumrente van 0,11 procent. Daarnaast bestaan er enkele hoogrentende spaarboekjes, maar aan die boekjes zijn vaak voorwaarden verbonden. Zo zijn er verschillende rekeningen die gebaseerd zijn op een spaarformule waarbij maandelijks tot een maximumbedrag kan gestort worden. Dat is bijvoorbeeld het geval voor de BPost Cocoonrekening, die een totale rente van 0,55 procent biedt, maar waarop maximum 500 euro per maand kan gestort worden. Bovendien kan de rekening enkel gebruikt worden voor personen jonger dan 40 jaar.

'Deze rekening leent zich het best in deze woelige tijden'
Wim Wuyts
Woordvoerder MeDirect

Een tweede type hoogrentend spaarboekje is de rekening waarbij de getrouwheidspremie veel hoger ligt dan de basisrente. Terwijl de basisrente verworven wordt voor elke dag dat het geld op de rekening staat, wordt de getrouwheidspremie pas verworven als het geld minstens 12 maanden op de rekening staat. Bij deze rekening heeft u dus niet de flexibiliteit om uw geld op gelijk welk moment af te halen, tenminste als u de maximale rente wil opstrijken. Banco Santander (totale rente van 0,50 procent, waarvan 0,47 procent getrouwheidspremie) en NIBC (totale rente van 0,40 procent, waarvan 0,35 procent getrouwheidspremie) bieden zo’n rekening aan.

Geen voorwaarden

De onlinebank MeDirect komt nu met een gereglementeerd spaarboekje zonder voorwaarden waarbij de basisrente (0,30 procent) hoger ligt dan de getrouwheidspremie (0,10 procent). Volgens MeDirect is het een rekening die zich het beste leent voor deze huidige woelige tijden. ‘De nieuwe spaarrekening is een mooie aanvulling op onze beschikbare spaarrekeningen’, zegt woordvoerder Wim Wuyts.

Eind mei verlaagde MeDirect de tarieven wel op zijn andere spaarboekjes. Op MeDirect Maandsparen Max - waarbij maandelijks tot maximum 5.000 euro kan gespaard worden - zakte de totale vergoeding van 0,70 naar 0,55 procent. Bij de getrouwheidsrekening 'Fidelity Sparen' daalde de totale vergoeding van 0,55 naar 0,40 procent. MeDirect geldt al enkele jaren als een prijsbreker op de spaarmarkt. Volgens de bank kan het deze hogere rentes bieden door een lage kostenstructuur door de afwezigheid van een groot kantorennet en door minder administratief personeel.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud