Netto Het antwoord op al uw geldvragen

Vastgoedmakelaars en KBC bundelen krachten

Wie vastgoed (ver)koopt of (ver)huurt via een vastgoedkantoor zal binnenkort via zijn makelaar ook digitaal een lening kunnen afsluiten of de huurwaarborg regelen. De vastgoedmakelaarsfederatie CIB Vlaanderen slaat daarvoor de handen in elkaar met de bank-verzekeraar KBC.
De vastgoedmakelaars en KBC slaan handen in elkaar. ©Photo News

Deze zomer zal de samenwerking tussen KBC en CIB (Confederatie van Immobiliƫnberoepen) al zichtbaar worden voor mede-eigenaars in een appartementsgebouw. Veel flatgebouwen zijn verouderd en aan renovatie toe. Via het platform van de CIB zullen syndici, die flatgebouwen beheren, vanaf augustus een renovatiekrediet kunnen aanvragen bij KBC. Binnen de 48 uur weten ze of het krediet wordt toegekend of niet.

Na de zomer volgt een huurwaarborgoplossing die via makelaars rechtstreeks aan kandidaat-huurders kan worden voorgesteld. Bij KBC kan u al langer de huurwaarborg online regelen, ook wanneer u geen klant bent bij de bank.

Het partnerschap tussen CIB en KBC voorziet dat ook het afsluiten van een woonpolis (brandverzekering) en een hypothecaire lening mogelijk worden. Op die manier zal je bij het kopen van een huis het hele proces, het verkrijgen van een lening en het afsluiten van de nodige verzekeringen op dezelfde plaats en hetzelfde moment kunnen doorlopen, zonder dat je nog een bankkantoor moet binnen stappen.

Immoweb

Het is niet de eerste samenwerking tussen de vastgoed- en de bankwereld. Begin deze maand liet de staatsbank Belfius weten dat ze haar krachten bundelt met de mediagroepen Roularta en Rossel om de zoekertjessite Immovlan een boost te geven. In februari maakte de onlinebank Keytrade Bank bekend ook online woonkredieten te verkopen via de zoekertjessite Immoweb. Banken zijn steeds meer op zoek naar nieuwe inkomstenbronnen.

Bij de CIB zijn zowat 75 Ć  80 procent van de vastgoedmakelaars aangesloten.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud