netto

Hoe beïnvloedt vroeger of later stoppen met werken uw pensioen?

Mypension.be moet doordachte loopbaankeuzes vergemakkelijken. ©Photo News

Dat kunt u vanaf vandaag berekenen via mypension.be

Op de overheidswebsite mypension.be kunt u vanaf woensdag simuleren hoeveel pensioen u zal ontvangen als u op een door u gekozen datum stopt met werken.

Zo kunt u zien wat de invloed is wanneer u beslist om vroeger te stoppen met werken of hoeveel u meer zal ontvangen door langer te werken. U krijgt zowel bruto- als nettopensioenbedrag.

‘Een beter begrip van het algemeen systeem geeft aan iedereen de mogelijkheid om met kennis van zaken zijn individuele loopbaan te organiseren onder de beste voorwaarden’, zegt minister van Pensioenen Daniel Bacquelaine (MR).

 Voorts werden in mypension.be ook de recente wettelijke pensioenwijzigingen geïntegreerd.

Zelfstandigen

De nieuwe berekeningsmodule is er voor de drie pensioenstelsel: werknemers, ambtenaren en zelfstandigen.

‘De verdere ontwikkeling van mypension.be met de mogelijkheid om het pensioenbedrag te simuleren aan de hand van de gewenste ingangsdatum biedt de zelfstandige een beter inzicht in zijn pensioenrechten zodat hij altijd een geïnformeerde keuze kan maken’, zegt minister van Zelfstandigen Denis Ducarme (MR).

Pensioendatum

Tot nu toe kon u op mypension.be alleen uw vroegst mogelijke pensioendatum en uw wettelijke pensioendatum vinden, samen met het bijhorende pensioenbedrag.

Sinds de lancering in januari 2016 kreeg de site al 2 miljoen unieke bezoekers. Daarmee heeft 23 procent van de Belgen ouder dan 18 jaar mypension.be al bezocht.

Loopbaankeuzes

Voor het einde van het jaar zullen werknemers en zelfstandigen op mypension.be ook de impact van de regularisatie van de studieperiodes op het pensioenbedrag kunnen berekenen.

Andere scenariokeuzes zullen gaandeweg worden toegevoegd zodat de impact van bepaalde loopbaankeuzes op het pensioenbedrag kan worden berekend.

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect