Netto Het antwoord op al uw geldvragen

'Iedereen ontvangt pensioenbonus op tijd'

De pensioendienst RSVZ maakt zich sterk dat niemand zijn of haar pensioenbonus te laat zal ontvangen door de computerproblemen waarmee ze te kampen had. Intussen zijn de problemen van de baan en is het informaticaprogramma "perfect in staat om de pensioenbonus correct te berekenen", klinkt het.
©CREDIT: Lieven Van Assche

Donderdag raakte bekend dat het Rijksinstituut voor de Sociale Verzekeringen der Zelfstandigen (RSVZ) te kampen had met computerproblemen. Daardoor zouden een pak zelfstandigen het een tijdlang zonder pensioenbonus moeten doen, klonk het. Het RSVZ verzekert echter dat niemand de pensioenbonus laattijdig zal ontvangen. Ook de 750 gepensioneerden niet voor wie noodgedwongen een voorlopige pensioenbeslissing genomen werd zonder pensioenbonus, aldus communicatieverantwoordelijke Lilianne Lemmens. Zij ontvangen in de komende dagen hun definitieve pensioenbeslissing.

Mocht de pensioenbonus om een of andere reden toch te laat komen, dan zal het RSVZ in elk geval en automatisch de verwijlintresten uitbetalen, luidt het nog. Zelfstandigen die toch nog met vragen zitten, kunnen contact opnemen met het Callcenter Pensioenen op het nummer 1765.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud