Netto Het antwoord op al uw geldvragen

Maaltijdcheque of bonus inwisselen voor pensioen

Minister van Pensioenen Alexander De Croo (Open Vld) wil het mogelijk maken om loonbonussen, maaltijd- en ecocheques en zelfs vakantiedagen en loon te laten omzetten in bijdragen voor een aanvullend pensioen.
©BELGA

Dat schrijft De Standaard woensdag op basis van de beleidsnota voor 2013. De liberale vicepremier zegt er meteen bij dat hij ruim overleg plant met de sociale partners. Volgens De Croo dringt de ingreep zich op omdat er door de crisis te weinig andere mogelijkheden zijn om de tweede pensioenpijler verder te ontwikkelen. Dat is volgens hem nodig omdat het wettelijk pensioen niet voldoende is om na je pensionering je levensstandaard te handhaven.

De Croo wil er voorts voor zorgen dat wie doorwerkt na 65 jaar daarmee ook bijkomende pensioenrechten kan opbouwen. Dat is nu nog niet het geval. En de beleidsnota bevestigt nog de nieuwe regels voor het bijverdienen voor wie wel op pensioen is gegaan. Wie op of na 65 op pensioen gaat en dan 42 jaar gewerkt heeft, mag onbeperkt bijverdienen. Voor de anderen zijn er beperkingen.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud