Netto Het antwoord op al uw geldvragen

Opvragen van aanvullend pensioen kan voortaan digitaal

Wie bij AG Insurance een aanvullend pensioen opgebouwd heeft via zijn werkgever, kan voortaan zijn aanvraag tot uitbetaling van dat pensioen volledig digitaal afhandelen.
©Stéphane Renard

Het digitale formulier, volgens AG een primeur in België, moet de efficiëntie en veiligheid verhogen. Het klassieke formulier van een tiental pagina's wordt teruggebracht tot vijf schermen en de aangeslotene moet alleen de info invullen die op hem van toepassing is.

'De aanvraag geldt ook meteen voor de verschillende pensioenplannen die de aangeslotene bij AG heeft', zegt Heidi Delobelle, directeur Employee Benefits en Health Care. Ook voor de werkgever biedt de digitale procedure een aantal voordelen omdat ze heel wat administratie wegneemt bij de personeelsdienst van het bedrijf. 

Verdubbeling aanvragen 

Nu steeds meer babyboomers de pensioenleeftijd naderen, is de verwachting dat het aantal aanvragen voor uitkering van een aanvullend pensioen de volgende jaren sterk stijgt. 'We verwachten een verdubbeling van het aantal aanvragen tegen 2027’, zegt Delobelle. 'Door het proces te digitaliseren kan AG die bijkomende stroom makkelijker opvangen en tegelijkertijd de diensten aan de aangeslotenen verbeteren', vervolgt ze. 

Sinds 2016 is het moment waarop het aanvullend pensioen uitgekeerd wordt, gekoppeld aan de opname van het wettelijke pensioen. Bovendien beschikt de federale pensioendienst sinds de creatie van DB2P (de 'Databank 2de pijler') over een overzicht van alle aanvullende pensioenplannen waarbij de werknemer via zijn werkgever(s) aangesloten is.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud