Netto Het antwoord op al uw geldvragen
Advertentie

Hoe vindt u een hotel via internet?

Door het internet bent u niet meer afhankelijk van een touroperator om informatie te vinden over logementen. Maar ook online zijn er nog valkuilen die uw vakantie kunnen verpesten. Daarom 5 tips om snel een goed hotel te vinden op het net.
Advertentie

Een hotel uitkiezen doet u het best met enige zorg. Een nacht geen oog dicht doen en uw droomvakantie gaat er plots heel anders uitzien. Het internet kan u een flink eind op weg helpen. Maar het blijft uitkijken. Het is niet omdat u veel informatie ter beschikking hebt, dat u ook snel de juiste keuze kunt maken.

1. Bepaal de buurt waar u wilt overnachten

Als u Rome te voet wilt verkennen, is het niet echt een goed idee om een hotel te boeken in de buitenwijk EUR. Goed, uw kamer is misschien een paar euro goedkoper dan wat u in de buurt van het Colosseum of het Terministation betaalt, maar echt aangenaam is de omgeving niet. (Het hangt er vol geschoren Lazio-aanhangers en qua bezienswaardigheden op loopafstand moet u het stellen met het Museo della Civiltá Romana, een staaltje fascistische architectuur uit 1942 met totaal verwaarloosbare inhoud).

Of een buurt deugt, kunt u perfect controleren door even met Google Streetview de aanpalende straten af te schuimen. Met een beetje geluk kunt u ook inschatten of het hotel er in werkelijkheid even goed uitziet als op die prachtige foto’s waarmee het zich aanprijst op zijn eigen site.

2. Bekijk de site van het hotel goed

De foto’s op de site vertellen vaak heel wat over het type hotel dat u te wachten staat. Ligt er tapijt van een onbestemde kleur in de kamers, dan kunt u er donder op zeggen dat het stof en de mottenbollen u tegemoet waaien. Een gewei aan de muur, roze tafeldoekjes die tot op de grond slepen, het kan allemaal een teken zijn. Decoratie is uiteraard een kwestie van smaak. Maar als de smaak van de hoteleigenaar niet met de uwe overeenkomt, dan is de kans groot dat u zijn hotel niet zo leuk zal vinden.

Ook uit de manier waarop een hotel zichzelf beschrijft, kunt u heel wat leren. Als het meteen gaat over hoe prachtig de omgeving wel is, dan mag u daaruit afleiden dat de ligging meteen het sterkste punt is van het hotel (en niet het ontbijt, de netheid van de kamers of de vriendelijkheid van het personeel). Zit de prijslijst ergens verstopt en geraakt u er niet wijs uit, dan moet er ook een alarmbelletje afgaan. Goede hotels zijn transparant in hun prijzen en bieden een eenvoudig boekingssysteem.

3. Laat u niet vangen door enkele positieve reviews

Nu hotelgasten op het internet ongebreideld hun mening kunnen spuien over de service, heeft u er een waardevolle informatiebron bij. Een site als tripadvisor.com leeft van dit soort reviews, maar ook bookingsites, zoals booking.com of hotels.nl beschikken over klantenbeoordelingen. Het is zeker een handig instrument. De review mag de druk op de hoteluitbaters wat hebben verhoogd, maar die biedt daarvoor geen garantie op een degelijk hotel – wat mag blijken uit de negatieve beoordelingen die dagelijks verschijnen.

Als u zich op deze sites baseert, doet u er goed aan om zoveel mogelijk reviews te lezen. U zal snel merken dat er vaak muggenzifters tussen zitten of mensen die eenvoudigweg slecht hebben gekozen (een familie met twee kinderen in een tweepersoonskamer met twee extra bedden, gelegen aan een drukke boulevard in Berlijn...).

Ook sommige positieve commentaren moet u met een korrel zout nemen. Sommige reviews zijn duidelijk in opdracht geschreven. Als het allemaal te veel klinkt als het land van melk en honing, mag u de schrijver beginnen te wantrouwen. Wel nuttig zijn de gedetailleerde beschrijvingen van een kamer en de commentaren die oog hebben voor de positieve en de negatieve kanten.

4. Spreek uw eigen netwerk aan via Facebook/Netlog

Misschien is een van uw vrienden wel onlangs in de stad geweest waar u naartoe wilt. En waarschijnlijk weten zij beter wat u van een hotel verwacht dan dat ouder echtpaar uit Texas, dat op Tripadvisor kloeg dat de koffie koud was. Gewoon even een berichtje posten op uw prikbord en met een beetje geluk hebt u straks een interessante mening beet.

5. Bel het hotel van uw keuze

Als u eindelijk gekozen heeft, doet u er het best aan alle boekingsvoorwaarden (wat met annulering? welke betalingsvorm?...) nog eens goed door te lezen. Voor u het nummer van uw kredietkaart intikt, is het geen slecht idee om even te bellen met het hotel. Vaak kunt u uit dat telefoontje afleiden of het personeel echt zo vriendelijk is als ze op die foto staan te glimlachen. En u checkt kort of de man aan de balie de boekingsvoorwaarden op de site kan bevestigen. Als uw intuïtie zegt dat dit wel een leuk hotel kan zijn, hoeft u niet langer te twijfelen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud