Netto Het antwoord op al uw geldvragen
Advertentie

Huur een kasteel voor 130 euro per maand

Heb je zin om te verhuizen maar is je budget wat krap? Maak dan gebruik van het systeem van 'bewaking door bewoning'. Het levert je een originele verblijfplaats op voor een absoluut spotprijsje.
Advertentie
Dit kasteel huur je voor 130 euro per maand.

(netto) - Ben je geen huismus en zie je een leven als stadsnomade wel zitten? Dan zit je recht in de doelgroep van immobiliënbedrijf Lancelot. Daar staan geen traditionele appartementen te huur, maar fabriekspanden, loodsen of zelfs heuse kastelen die een tijdje leegstaan. In plaats van ze te laten bewaken door een beveiligingsfirma gaat Lancelot voor de eigenaar op zoek naar bewoners. Hun aanwezigheid schrikt potentiële inbrekers evengoed af, zo is de redenering.

Kasteelheer voor 130 euro

De oplossing is altijd tijdelijk, afhankelijk van de plannen van de eigenaar vlieg je er na enkele maanden of jaren onherroepelijk uit. Maar ondertussen kan je vaak wel genieten van luxe en ruimte aan een spotprijsje. Wie creatief is kiest wellicht voor een fabriekspand waar je ongestoord kunt schilderen, muziek maken of feestjes organiseren. Wie eerder romantisch ingesteld is, kan zich zelfs een tijdje kasteelheer noemen. De twee bewoners van het kasteel van Jamoigne in Chiny (provincie Luxemburg) betalen maandelijks 130 euro huurgeld, alle kosten inbegrepen.

Lancelot verwacht wel dat je het pand netjes onderhoudt, dat wil zeggen dat je de kamers moet poetsen en dat je ook een eventuele tuin niet aan zijn lot mag overlaten. Maar de belangrijkste opdracht is natuurlijk 'aanwezig zijn', zodat inbrekers, vandalen en krakers geen kans krijgen.

Op twee weken buiten

Grootste nadeel is de erg korte opzegtermijn. De eigenaar heeft het recht je met een vooropzeg van twee weken op straat te zetten. En ook al zijn de panden meestal erg groot, met meer dan 10 personen mag je er nooit wonen. Hou er ook rekening mee dat je optrekje elke maand door Lancelot gecontroleerd zal worden. Een inspecteur beschikt over alle sleutels, maar uiteraard wordt er eerst even gebeld om af te spreken.

Niet voor iedereen

Wie kinderen of huisdieren heeft komt niet in aanmerking voor het systeem. Verder eist lancelot dat je minstens 18 jaar bent en een blanco strafblad hebt. Je betaalt bij de start van het contract 65 euro dossierkosten, 50 euro voor een brandblusser en rookmelder en 250 euro borg.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud