Netto Het antwoord op al uw geldvragen
Advertentie

Laat je niet ruïneren op vakantie

Een leuke vakantie staat niet noodzakelijk gelijk aan een gat in je portemonnee… als je onze tips volgt.
Advertentie

(netto/reuters) – Op vakantie ben je al gauw flink wat geld kwijt. Een ijsje, een lekker etentje of een bezoek aan een pretpark zijn niet altijd goedkoop. Nochtans is het soms moeilijk om er aan te weerstaan. Met deze tips kan je flink besparen zonder jezelf veel te ontzeggen.

De bestemming

Alles begint uiteraard bij de bestemming die je kiest. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor een bestemming dicht bij huis of kan je promoties en last minutes in het oog houden. Je kan ook opteren voor bestemmingen die tijdens de zomerperiode minder populair zijn (zoals ski-oorden) en waar de prijzen dus een stuk lager zijn.

Als je met de auto op vakantie gaat, kan het ook geen kwaad om zuinig te rijden of te carpoolen.

Verblijf

Op je strand- of bergvakantie vermijd je best zo veel mogelijk de hotels en geef je de voorkeur aan een appartement of een huis. De prijs per nacht zal alvast een stuk minder duur uitvallen. Bovendien bespaar je ook omdat je je eigen maaltijden bereidt.

Een andere mogelijkheid is om aan 'houseswapping' te doen en je huis te ruilen met andere toeristen. Daarvoor kan je onder meer terecht op switchome.org.

Of wat dacht je van een camping? Als je het nodige materiaal niet bezit (een tent, matras,…), kan je nog altijd een caracan of chalet huren op het campingterrein.

Eten

Als je op excursie gaat, doe je er niet slecht aan om enkele drankjes of broodjes te voorzien. Daardoor vermijd je in een duur restaurant terecht te komen. Een picknick in de natuur heeft bovendien zijn charmes. En als je toch op restaurant gaat, vermijd dan de heel toeristische plaatsen. Daarvan is de verhouding prijs-kwaliteit vaak stukken slechter dan die van kleine lokale restaurantjes.

Thuisvakantie

De allerlaatste mogelijkheid om je vakantiebudget te beschermen, is thuisblijven. Het klinkt misschien saai, maar dat draait helemaal anders uit als je jezelf trakteert op verschillende bezoekjes aan het restaurant, museum of gratis festivals.

Tijdens de zomer bieden verschillende pretparken ook tal van promoties aan. Een goede tip is ticket2fun, de website biedt kortingbonnen voor Walibi, Aqualibi en Bellewaerde.

Vaak heb je ook recht op korting als je lid bent van dienstverleners zoals bijvoorbeeld Ticket Restaurant (kortingbonnen die je vaak bij maaltijdcheques aantreft) of via allerlei lidkaarten (bijvoorbeeld de Happy Days-kaart van supermarkt GB).

 

Als je geen inspiratie hebt, kan je altijd terecht op wattedoen.be of famiweb.be.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud