Netto Het antwoord op al uw geldvragen
Advertentie

Op vakantie? Neem een 'prison break'

Als je op zoek bent naar iets origineels voor tijdens de vakantie, ga naar de gevangenis. Je hoeft niet eens een misdaad te plegen om een luxe 'gevangene' te worden.
Advertentie
Tijdens de vakantie een nachtje in de gevangenis zitten is een echte trend aan het worden.

Video: Alcatraz

(m24/reuters) - Recycleren is de nieuwste trend. Dat kunnen auto's zijn die op electriciteit rijden, maar ook een oude gevangenis die, met behoud van zijn speciale karakter, voor de vakantiegangers wordt omgebouwd tot hotel.

Luxe hotel in Alcatrez

Elk jaar, nemen 1,5 miljoen mensen de ferry om de cellen te bezoeken van Alcatrez. Omdat steeds meer toeristen naar het eiland van 5 hecatare groot willen gaan, heeft de overheid plannen voor een luxehotel. 

Het is de bedoeling dat "The Rock" 24 uur per dag en zeven dagen week open zal gaan voor het publiek, iets wat nu nog niet het geval is. Er zullen ook maaltijden in de cafetaria van de gevangenis worden geserveerd en er zullen zeiltochten rond het eiland worden georganiseerd.

Al 'Scarface' Capone

Het eiland Alcatrez, waar de beroemde misdadiger Al 'Scarface' Capone gevangen heeft gezeten, heeft ook een nationaal park. En de beheerders daarvan zijn ook de eigenaren van het eiland.  De gevangenis, die vanaf 1963 niet meer gebruikt wordt, is de op twee na populairste toeristische trekpleister van San Francisco, net na de beroemde trams in de stad.

Na de sluiting, zijn er heel veel plannen ingediend voor de oude gevangenis, waaronder de bouw van een casino en zelfs een nieuwe gevangenis. Maar geen enkel plan is ooit gerealiseerd, vooral vanwege de bijzondere status van het eiland als monument. Daarvoor gelden nu eenmaal strenge regels. De plannen voor een luxe hotel lijken nu voor het eerst wel een kans te maken.

Gevangenishotel is populair

In afwachting van de bouw van het luxehotel op Alcatraz, zijn er genoeg andere hotels waar je je kunt laten 'oplsuiten' in luxe.

  • In Frankrijk staat de oude gevangenis van de stad Avignon te koop. De Franse staat en de gemeente (de verkopers), willen het complex ombouwen tot een luxehotel met 4 sterren en 110 kamers.  
  • In 'The Liberty Hotel' in Boston (Verenigde Staten) hebben ruim 100 jaar misdadigers gevangen gezeten, voordat het werd omgebouwd tot een hotel. Je vind er nu nog een aantal cellen, tralies en lange gangen die typisch zijn voor gevangenissen. Als je er wilt slapen moet je tussen de 325 en 4.000 dollar per nacht betalen.
  • De Comfort Inn Alamo Riverwalk (Verenigde Staten). Dit hotel is gebouwd op de plek waar de oude gevangenis stond, die dateert uit 1878. Jammer genoeg is er weinig meer van terug te vinden in de nieuwbouw. Je betaalt er tussen de 119 en 139 dollar per nacht.
  • Het Malmaison Oxford Hotel (Groot-Brittanië) is de oude gevangenis van Oxford, gebouwd in de 19e eeuw. Je kunt er nog steeds een paar cellen bezoeken. Voor de kamers zijn de muren tussen drie cellen uitgebroken om ruimte te maken. Je betaalt er tussen de 319 en 717 dollar per nacht.
  • De King George Inn in Cobourg, Ontario (Canada) heeft misschien nog wel het meeste behouden van de oude gevangenis.  Het is mogelijk om in een kamer te slapen met de originele stapelbedden, douche, tralies. Maar je kunt daar ook kiezen voor een luxecel. Prijs per nacht ligt tussen de 89 en 150 dollar.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud