Netto Het antwoord op al uw geldvragen

Vluchten naar WK in Brazilië raken niet vol

De vluchten voor het wereldkampioenschap voetbal raken niet volgeboekt. Vanuit Brussel werden twee vluchten naar Brazilië geschrapt omdat de individuele Rode Duivels-supporter afhaakt.
Een vliegtuig van Brussels Airlines met de Belgische kleuren. De luchtvaartmaatschappij vliegt tijdens het WK naar Sao Paulo. ©BELGA

Philippe Timmermans, de directeur van Sundio België, de groep boven Sunweb, windt er geen doekjes om. ‘Particuliere voetbalsupporters staan niet te springen om arrangementen naar het WK in Brazilië te boeken. Het is een triestig verhaal. Werd de voetballiefhebber afgeschrikt door berichten dat er geen tickets meer waren, of was het de onveiligheid waarvoor gevreesd werd? Feit is dat twee vluchten vanuit Brussel naar Brazilië zijn geschrapt.’

Sunweb bood al sinds begin februari arrangementen aan naar het Braziliaanse Belo Horizonte, waar de Rode Duivels het opnemen tegen Algerije, en naar Rio de Janeiro. Daar speelt het nationale elftal op 22 juni tegen Rusland. Maar Sunweb heeft de arrangementen, beide met een prijskaartje van ruim 2.000 euro, van zijn website gehaald. ‘Het grote publiek is niet bereid om die prijzen te betalen’, zegt Nathalie Onghenae, de marketing manager van Sunweb. ‘De tickets voor het WK gaan vooral de deur uit via de partners en de sponsors van de Rode Duivels. Zij kopen de tickets op om er hun zakenrelaties of klanten mee te plezieren. De particulier blijft weg’, aldus Onghenae.

Dat wordt bevestigd door Carl Legein, zaakvoerder van Aviation Factory, de grootste air charter broker in België voor events zoals het WK. ‘De vluchten met sponsors en partners van de Rode Duivels zitten wel zo goed als vol.’ Geert Sciot, de woordvoerder van Brussels Airlines, zegt wel dat er nog 30 tot 40 stoelen beschikbaar zijn op de vlucht met de Rode Duivels.

Door de annulering van de vluchten zien de winnaars van de grote WK-wedstrijd van het Nieuwsblad hun droom in het water vallen. De krant zoekt samen met Sunweb een oplossing om de winnaars te vergoeden. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud