Netto Het antwoord op al uw geldvragen
Advertentie

Wat doen als het regent op vakantie?

Als u op dit moment thuis vakantie viert, dan kan de regen een spelbreker zijn. Daarom geven we u 10 tips voor als het regent tijdens uw vakantie.
Advertentie

(netto) – Zelfs bij mooi weer zijn de ideeën wel eens op voor een leuke vakantie thuis. En als u kinderen heeft, dan is de uitdaging nog groter om de verveling tegen te gaan. Kortom: wat kunt u doen als de regen uw vakantie verpest?

In huis

  • Bioscoop thuis. Zin in een film? Met 'video on demand' heeft u met de afstandsbediening supersnel een leuke film op de tv. Nog geen digitale televisie? Dan kunt u een film online huren of kopen op Moviemaxonline.

  • De keuken in. Een taart bakken of een lekkere maaltijd koken doet u even vergeten dat het regent. Geen zin om naar de supermarkt te gaan? Bestel uw boodschappen online of zoek een recept dat past bij wat u nog in voorraad heeft. collectandgo.be, delhaizedirect.be

  • Knutselen. Iets maken laat de tijd razendsnel voorbijgaan, zeker voor kinderen. Leuke ideeën om te knutselen vindt u op de speelzolder.com. Gaat u liever voor gemakkelijk en snel? Koop dan een kant-en-klaarknutselpakket.

  • Speel een spel. Met een gezelschapsspel bent u zowel competitief als samen bezig. Zorg er wel voor dat de donkere wolken buitenhuis blijven: let op voor ruzies. Bent u uw huidige collectie spelletjes beu? Ontwikkel er dan zelf een. kierewiet.be

  • Maak speelgoed. Omdat de vakantie al duur genoeg is, en uw kinderen wellicht uitgekeken zijn op hun speelgoed: maak het zelf. Op het internet vindt u alle nodige info. Daarnaast leert u ze ook nog eens zuinig te zijn. Hierbij alvast enkele sites waar u terecht kunt: Paper Toys, Tête à modeler of Doityourself.

Bioscoop thuis. Zin in een film? Met 'video on demand' heeft u met de afstandsbediening supersnel een leuke film op de tv. Nog geen digitale televisie? Dan kunt u een film online huren of kopen op Moviemaxonline.

De keuken in. Een taart bakken of een lekkere maaltijd koken doet u even vergeten dat het regent. Geen zin om naar de supermarkt te gaan? Bestel uw boodschappen online of zoek een recept dat past bij wat u nog in voorraad heeft. collectandgo.be, delhaizedirect.be

Knutselen. Iets maken laat de tijd razendsnel voorbijgaan, zeker voor kinderen. Leuke ideeën om te knutselen vindt u op de speelzolder.com. Gaat u liever voor gemakkelijk en snel? Koop dan een kant-en-klaarknutselpakket.

Speel een spel. Met een gezelschapsspel bent u zowel competitief als samen bezig. Zorg er wel voor dat de donkere wolken buitenhuis blijven: let op voor ruzies. Bent u uw huidige collectie spelletjes beu? Ontwikkel er dan zelf een. kierewiet.be

Maak speelgoed. Omdat de vakantie al duur genoeg is, en uw kinderen wellicht uitgekeken zijn op hun speelgoed: maak het zelf. Op het internet vindt u alle nodige info. Daarnaast leert u ze ook nog eens zuinig te zijn. Hierbij alvast enkele sites waar u terecht kunt: Paper Toys, Tête à modeler of Doityourself.

Buitenhuis

  • Pretpark. Als u de regen helemaal wilt ontvluchten, dan kunt u misschien naar Plopsa Indoor in Hasselt. Dit pretpark biedt attracties aan die vooral gericht zijn op jonge kinderen. U kunt trouwens besparen op de tickets door ze online te kopen.
  • Museumbezoek. Ga eens naar het Koninklijk Legermuseum in Brussel: dat is spannend en gratis. En wie het leger niks vindt: elke eerste zondag van de maand zijn alle musea van België gratis toegankelijk. Sommige grote musea zijn ook op de eerste woensdag van de maand gratis te bezoeken.

  • Rommelmarkt. Zonder doel of juist heel gericht zoeken op de rommelmarkt is heel leuk voor in de vakantie. Rommelmarkten zijn ook steeds vaker overdekt en bijna elke week vindt er wel eentje plaats. Wattedoen.be en beurskalender.be geven u meer info.

  • Zwembad. En waarom niet eens naar het zwembad? U kunt een paar baantjes trekken of vanaf de kant rustig toezien hoe uw kinderen ravotten in het water. Zwembad.injebuurt.be geeft een overzicht waar u terecht kunt.

  • Karten. Wie op zoek is naar een beetje meer avontuur kan ook gaan karten. Met een fikse snelheid, overdekt over een baan scheuren. En het hoeft niet duur te zijn. Zo heeft World Karts Flanders Indoor Karting in Kortrijk een speciale actie: voor 25 euro kunt u tijdens de zomer onbeperkt karten.

Museumbezoek. Ga eens naar het Koninklijk Legermuseum in Brussel: dat is spannend en gratis. En wie het leger niks vindt: elke eerste zondag van de maand zijn alle musea van België gratis toegankelijk. Sommige grote musea zijn ook op de eerste woensdag van de maand gratis te bezoeken.

Rommelmarkt. Zonder doel of juist heel gericht zoeken op de rommelmarkt is heel leuk voor in de vakantie. Rommelmarkten zijn ook steeds vaker overdekt en bijna elke week vindt er wel eentje plaats. Wattedoen.be en beurskalender.be geven u meer info.

Zwembad. En waarom niet eens naar het zwembad? U kunt een paar baantjes trekken of vanaf de kant rustig toezien hoe uw kinderen ravotten in het water. Zwembad.injebuurt.be geeft een overzicht waar u terecht kunt.

Karten. Wie op zoek is naar een beetje meer avontuur kan ook gaan karten. Met een fikse snelheid, overdekt over een baan scheuren. En het hoeft niet duur te zijn. Zo heeft World Karts Flanders Indoor Karting in Kortrijk een speciale actie: voor 25 euro kunt u tijdens de zomer onbeperkt karten.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud