Netto Het antwoord op al uw geldvragen
Advertentie
Advertentie

Wat is een fondsenspaarplan?

Met een fondsenspaarplan stort u elke maand een beperkt bedrag in een beleggingsfonds.

Is het een goed moment om te beginnen met beleggen? Zijn de beurzen al niet te veel gestegen? Of staan we voor een correctie? Of omgekeerd, zal de daling op de beurzen doorzetten? Het zijn typische vragen van een beginnende belegger.

De juiste timing vinden om in de beurs te stappen kan niemand. Daarom is het beter systematisch te beleggen. Dat kan door elke maand een storting te doen. Zo schakelt u het probleem van de timing uit, en voorkomt u dat u zich laat meeslepen door emoties. Dat emoties nooit de bovenhand mogen krijgen, bewijzen de succesvolste beleggers.

Met een fondsenspaarplan schakelt u het probleem van de timing uit, en voorkomt u dat u zich laat meeslepen door emoties.

Precies die filosofie zit achter de fondsenspaarplannen. Met zo’n plan kunt u volgens een afgesproken frequentie in een of meerdere beleggingsfondsen beleggen. U combineert veel voordelen. U hebt als beginnend belegger geen grote bedragen nodig. U kunt systematisch beleggen met wat u elke maand spaart en u belegt zeer gespreid. Bovendien moet u de financiële markten niet op de voet op volgen, een professionele beheerder doet dat voor u. Uiteraard doet die beheerder dat niet gratis. Het kostenplaatje is een belangrijk aandachtspunt als u kiest voor een fondsenspaarplan.

Kinderen

Een fondsenspaarplan kunt u ook afsluiten voor uw kinderen. Al moet het belegde bedrag dan afkomstig zijn van een rekening van een meerderjarige en gestort worden op de effectenrekening van de minderjarige. Sommige aanbieders bieden de mogelijkheid van een derdenbeding. Dan blijft u juridisch de eigenaar van de effectenrekening tot een afgesproken leeftijd van het (klein)kind. Omdat u de eigenaar van de rekening blijft, kunt u ook alle verrichtingen uitvoeren.

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud