Netto Het antwoord op al uw geldvragen
Advertentie

Wat met uw spaar- en beleggingsverzekeringen bij AXA?

In het raam van zijn herstructurering biedt de verzekeraar AXA geen spaar- en beleggingsverzekeringen meer aan. De tak21-spaarverzekeringen en de tak23-beleggingsverzekeringen verdwijnen uit het aanbod.
Advertentie
Axa verkoopt in België veel autoverzekeringen, naast brandverzekeringen. Die schadeverzekeringen blijft Axa verder aanbieden. ©ANP

AXA kondigde maandagmorgen een herstructurering aan waarbij de volgende twee jaar mogelijk 650 jobs sneuvelen.

De verzekeraar schrapt niet alleen banen. AXA past ook het aanbod aan. Officieel om te verhinderen dat AXA met zijn spaar- en beleggingsverzekeringen te veel in het vaarwater komt van AXA-bank. 'Klanten die willen beleggen kunnen voor een bancaire oplossing daar nog terecht', zegt AXA-woordvoerder Laurent Winnock.'De bank doet het goed. Maar we moeten complementair zijn in plaats van elkaar te beconcurreren.'

AXA staakt daarom, vanaf 1 januari,  de verkoop van een reeks spaar- en beleggingsproducten. Dat geldt voor Oxylife secure, een tak21-spaarverzekering met kapitaalgarantie en met een gewaarborgd rendement.

Ook Oxylife opportunity en Oxylife invest worden vanaf begin volgend jaar niet meer verkocht. Het betref verzekeringsproducten zonder kapitaalgarantie en met een variabel rendement.

Ook Piazza, een tak23-beleggingsverzekering zonder vervaldag, wordt uit het aanbod geschrapt. Idem voor Opti-plan, een tak21-spaarverzekering om kapitaal op te bouwen voor de kinderen.

De lopende contracten worden wel voortgezet. 'De bestaande klanten kunnen in die contracten nog bijstortingen doen', zegt Winnock.

AXA focust voortaan op schadeverzekeringen en op pensioenopbouw en dat zowel voor particulieren ( met producten als Pension Plan Fisc, Pension Plan Free of Pension Plan Focus ) als voor ondernemingen.

De verzekeraar verkoopt in ons land vooral auto- en brandverzekeringen. Met die twee producten samen heeft AXA volgens Winnock een marktaandeel van ongeveer 18 procent. Bij grote ondernemingen heeft AXA voor schadeverzekeringen een martktaandeel van 25 procent.

Crest20

AXA heeft nog tot en met 21 oktober een afkoopbod lopen voor Crest20, een tak21-spaarverzekering. De verzekeraar beloofde beleggers in de jaren negentig een levenslange rente van 4,75 procent. Die belofte kan Axa nu, door de aanhoudend lage rentevoeten op de financiële markten, niet meer kan waarmaken.

Volgens Winnock betreft de afkoop van de Crest20-spaarverzekeringen een specifiek dossier dat niets met de  'heroriëntatie' te maken heeft.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud