Mijn geld Het antwoord op al uw geldvragen
Advertentie

Belfius verlaagt rente spaarproducten

Als gevolg van de dalende rentevoeten op de financiële markten snijdt Belfus in de rentetarieven van verschillende spaarproducten. Spaarboekjes, kasbons en volksleningen zullen spaarders vanaf vrijdag weer wat minder opleveren.
©Ã‚© Tarhill Photos Inc./CORBIS

Belfius verlaagt vrijdag de basisrente op zijn spaarrekening en internetrekening met 0,10 procentpunt tot 0,35 procent. De getrouwheidspremie van 0,15 procent blijft onveranderd. Daardoor bieden de twee spaarrekeningen van Belfius voortaan een totale rente van 0,50 procent.

Daarmee biedt Belfius hetzelfde bodemtarief als KBC voor zijn spaarboekjes. De andere twee grootbanken - ING en BNP Paribas Fortis - bieden respectievelijk 0,65 en 0,60 procent op hun klassieke boekjes.

De lage rente op de financiële markten heeft Belfius er naar eigen zeggen ook toe aangezet om de tarieven voor andere spaarproducten te verlagen. De rentes op de volklslening worden met 0,05 tot 0,10 procentpunt verlaagd naar 1,40 procent (5 jaar) tot 2,30 procent (10 jaar).

Ook de kasbons moeten eraan geloven. Kasbons met een looptijd van vijf jaar leveren nog 1,4 procent op, 0,1 procentpunt minder dan totnogtoe het geval was. Voor kasbons met een looptijd van tien jaar bedraagt de rente voortaan 2,30 procent, in de plaats van 2,40 procent. 

 

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Gesponsorde inhoud