Netto Het antwoord op al uw geldvragen
Advertentie

KBC snoeit in spaarrente

De bank-verzekeraar KBC zet het mes in zijn spaartarieven. Een klassieke spaarrekening brengt nog amper 0,2 procent op, maar ook trouw sparen wordt minder beloond.
Advertentie
©BELGA

KBC legt als eerste grootbank een nieuwe bodem onder de spaarmarkt. Op maandag 23 maart 2015 zakt de basisrente op een klassieke spaarrekening van 0,15 naar 0,10 procent. Aan de getrouwheidspremie van 0,10 procent wordt niet geraakt. Op jaarbasis brengt een spaarboekje bij KBC nu dus amper 0,2 procent op. Dat is de laagste opbrengst op de markt.

Eerder dit jaar liet Deutsche Bank de totale rente op zijn db Plus-rekening ook al zakken tot 0,2 procent, maar dat is een oude rekening, die nu niet meer geopend kan worden. Met die renteknip en nieuwe bodem geeft KBC het startschot voor een nieuw rondje renteverlagingen.

De bank zet daarnaast ook het mes in de opbrengst van zijn Start2Save- en Start2Save4-rekeningen, de getrouwheidsrekeningen die in mei 2012 werden gelanceerd. De basisrente blijft onveranderd op 1 procent, maar de getrouwheidspremie zakt wel van 0,75 naar 0,50 procent. Let wel: dat nieuwe tarief gaat pas in zodra uw huidige getrouwheidsperiode is afgelopen.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud