Mijn geld Het antwoord op al uw geldvragen
Advertentie

Ook Deutsche Bank verlaagt spaarrente

Deutsche Bank verlaagt in navolging van verscheidene andere banken de rente op spaarboekjes. Zij reageert op de recente renteverlaging van de Europese Centrale Bank (ECB) en de afbrokkeling van de langetermijnrente.
©shutterstock

De getrouwheidspremie van de Intensiv Plus-spaarrekening daalt vandaag met 15 basispunten naar 0,10 procent, meldt spaargids.be. De basisrente blijft 0,5 procent. De getrouwheidspremie van de Plus-spaarrekening zakt met 10 basispunten naar 0,15 procent. De basisrente blijft 0,25 procent.

Twee factoren zetten de spaarrente onder druk. In de eerste plaats verlaagde de ECB op 4 september haar belangrijkste rentetarieven met 10 basispunten. De basisrente bedraagt sindsdien 0,05 procent en de depositorente -0,2 procent.

Bovendien is de langetermijnrente de jongste dagen lichtjes gedaald. Dat is een gevolg van speculatie dat de ECB haar monetair beleid verder zal versoepelen. De lange rente heeft een invloed op de spaarrente omdat spaartegoeden gemiddeld 2 à 3 jaar blijven staan op een boekje.

De jongste dagen en weken hebben verscheidene banken het mes gezet in de spaarrente. BKCP verlaagde gisteren de rente op spaarrekeningen en Argenta vorige week. BNP Paribas Fortis, de marktleider, verlaagde de spaarrente op 25 augustus.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Gesponsorde inhoud
Tijd Connect
Tijd Connect biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.
Partnercontent
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.