Netto Het antwoord op al uw geldvragen

Rabobank, ING en AXA knippen in spaarrente

Onder andere Rabobank.be, ING België en AXA Bank verlagen de komende dagen de rente op hun spaarboekjes. De reden voor die maatregel is intussen genoegzaam bekend: de lage rentestand op de ­financiële markten.

‘Dat maakt het aanhouden van een hogere rente voor spaarboekjes niet mogelijk’, stelt Stephane Vermeiren, de algemeen directeur van Rabobank.be. De internetbank verlaagt vanaf

10 september de basisrente op haar Rabo Spaarrekening met 10 basispunten tot 1,5 procent. Tegelijk daalt de getrouwheidspremie eveneens met 10 basispunten tot 0,30 procent. Voor de Rabo Plus Account-­rekening daalt de basisrente tot 0,65 procent. De getrouwheidspremie blijft ongewijzigd.

Onder de vier grootbanken is ING België voorlopig de enige die volgende week in de rente knipt. Vanaf maandag levert een Lion Premium-rekening een getrouwheidspremie op van 1 procent, 25 basispunten minder dan voordien. De basisrente blijft hier wel onveranderd op 1 procent. Voor de Lion Deposit-rekening gebeurt net het omgekeerde: de ­basisrente daalt tot 1,3 procent terwijl de getrouwheidspremie stabiel blijft op 0,3 procent.

Axa Bank verlaagt de rente op zijn I-plus spaarrekening: de basispremie wordt verlaagd naar 0,65 procent. De getrouwheidspremie blijft wel onveranderd op 0,35 procent

KBC is voorlopig niet van plan te snijden in de rentetarieven op de spaarboekjes, viel gisteren te horen. Ook BNP Paribas Fortis liet weten dat het de spaarrente ongewijzigd laat. De bank hanteert sinds vorige week vrijdag wel lagere tarieven voor een aantal termijnrekeningen en kasbons. Een tienjarige kasbon levert nu bijvoorbeeld 2,8 in plaats van 3 procent op.

Belfius blonk gisteren uit in vaagheid toen we vroegen of een renteknip in de maak is. ‘Belfius volgt permanent de verschillende parameters op de financiële markten en zal op basis daarvan beslissen of een wijziging van de rente al dan niet doorgevoerd wordt’, klonk het ontwijkend.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud