Netto Het antwoord op al uw geldvragen
Advertentie

Santander lanceert spaaroffensief in België

De Spaanse bankgroep Santander verrast met twee nieuwe spaarboekjes op de Belgische markt.
Advertentie
©BLOOMBER NEWS

Via zijn consumentendivisie brengt Santander vanaf maandag twee online spaarboekjes aan die een rendement bieden van minstens 0,35 procent. Daarmee nestelt de Spaanse bankreus zich meteen in de top van spaarboekjes die de hoogste rendementen bieden in ons land.

Concreet heeft Santander twee formules in de aanbieding. Voor wie zijn geld voor minder dan 12 maanden wil investeren, is er het Vision-spaarboekje. Dat biedt een basisrente van 0,25 procent en een getrouwheidspremie van 0,10 procent.

De Vision+-formule is voor wie zijn geld langer dan 12 maanden op zijn spaarboekje wil laten staan. De basisrente bedraagt 0,15 procent en de getrouwheidspremie is 0,35 procent. 

Santander mag dan wel als prijsbreker debuteren op de Belgische spaarboekjesmarkt, die Belgische spaarder wordt er niet meteen rijker van. Net zoals de rendementen die de andere spaarboekjes bieden in ons land, volstaan ook de percentage op de Santander-rekening niet om de inflatie te compenseren. De Belgische inflatie klokte vorige maand af op 2,28 procent. 

Spaanse bankreus

Santander Consumer Bank, zoals de bank voluit heet, maakt deel uit van Santander Consumer Finance, de consumentendivisie van de Spaanse bankreus Banco Santander. De onlinebank maakt dan wel deel uit van een Spaanse groep, wettelijk gezien is het wel een Belgische instelling. Dat betekent ook dat de tegoeden van de klanten onder de Belgische depositograntieregeling vallen. Tegoeden tot 100.000 euro worden beschermd door de overheid.

Deutsche Bank DB Saving Plan: 1,20 procent

MeDirect ME Spaarrekening: 0,80 procent

Izola Bank Saver Account: 0,42 procent

Santander Consumer Bank Vision: 0,35 procent

MoneYou Direct Sparen: 0,24 procent

 

(Bron: Spaargids.be)

België is niet helemaal onbekend terrein voor Santander. Via Santander Consumer Finance is de groep al enkele jaren actief in ons land als specialist in consumentenkredieten voor particulieren en bedrijven. Mogelijk probeert het nu ook vers spaargeld aan te trekken om nieuwe kredieten te kunnen financieren. De top van Santander Consumer Bank was maandag niet beschikbaar voor commentaar. 

Opvallende timing

Dat de Spanjaarden uitgerekend nu een offensief lanceren op de Belgische spaarmarkt is wel opmerkelijk. Niet alleen omdat het de vraag is of rendementen van 0,35 tot 0,50 procent zullen volstaan om veel klanten te lokken. Ook omdat de voorbije maanden meerdere prijsbrekers al hun tanden hebben stukgebeten op de Belgische spaarboekjes markt. 

Vorige herfst kondigde de prijsbreker PSA Bank, een onderdeel van de Franse autobouwer PSA Peugeot Citroën, nog aan dat hij wegtrok uit België. De twee onlinespaarrekeningen die PSA Bank in België aanbood, werden overgenomen door Keytrade Bank. De Maltese bank Nemea verdween dan weer van het toneel nadat de Europese Centrale Bank haar licentie voor de instelling had ingetrokken omdat ze niet aan alle voorwaarden hiervoor voldeed. Volgens de gespecialiseerde website Spaargids.be konden de Belgische klanten van Nemea wel een beroep doen op het Maltese depositogarantiestelsel. 

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud