Netto Het antwoord op al uw geldvragen
Advertentie

Spaarrentes zitten nog steeds in dalende trend

BNP Paribas Fortis, de marktleider voor spaarboekjes in België, verlaagt op het einde van de maand de basisrente op de zogenaamde getrouwheidsspaarboekjes. Belfius biedt vanaf morgen minder getrouwheidspremie op de spaarrekeningen. Op 1 oktober voerde een derde grootbank - ING - ook al een verlaging van de vergoeding op de boekjes door.
Advertentie
©ANP XTRA

Belfius verlaagt vanaf morgen de getrouwheidspremie zowel op het klassieke als op het onlinespaarboekje tot 0,2 procent. De basisrente blijft voor beide boekjes stabiel, respectievelijk op 0,5 en 0,6 procent. Dat meldt Spaargids.be.

BNP Paribas Fortis en dochter Fintro lieten eerder vandaag al in een persbericht weten dat ze snoeien in de vergoeding van sommige spaarboekjes. Het gaat om boekjes met een hoge getrouwheidspremie en een lage basisrente, ofwel getrouwheidsspaarboekjes

Op het onlinespaarboekje van BNP Paribas Fortis verlaagt de basisrente tot 0,4 procent, terwijl de getrouwheidspremie 1,1 procent blijft. Wie minder dan 12.500 euro op deze Online Spaarrekening Premium heeft, valt terug op de voorwaarden van het klassieke spaarboekje.

Via de loketten van BNP Paribas Fortis krijgt enkel de trouwe spaarder met meer dan 150.000 euro minder basisrente (van 0,5% tot 0,4%). Voor de andere spaarders verandert er (voorlopig) niets.

Dochter Fintro knipt zowel in de basisrente (van 0,4% tot 0,3%) als in de getrouwheidspremie (van 1,3% tot 1,2%).

BNP Paribas Fortis verwijst naar de evolutie van de ECB-rente en de tweejarige Duitse Bund 'als benchmark voor de obligatiemarkt voor de eurozone'. De bank sluit naar eigen zeggen een verdere verlaging van de basisrente door de Europese Centrale Bank niet uit.

De grootbank voert slechts op een beperkt aantal spaarrekeningen een verlaging door. Maar de beslissingen van Belfius en BNP Paribas Fortis toont aan dat de trend in de spaarrentes nog steeds neerwaarts is. Zo verlaagde ING eerder deze maand nog de vergoeding op zijn spaarboekjes. 

 

 

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud