Netto Het antwoord op al uw geldvragen

Twee maanden extra voor Kaupthing

De rechter in commerciële aangelegenheden heeft vandaag om 11 uur een verlenging van twee maanden van de betalingsopschorting toegekend. Dat bevestigde Kaupthing België aan de redactie.

(netto) - Kaupthing Luxemburg, waarvan Kaupthing Bank België een bijkantoor is, functioneert sinds 9 oktober 2008 onder gerechtelijk akkoord. Die bescherming tegen de schuldeisers liep normaal af op 9 april 2009. De rechter heeft die periode nu met 2 maanden verlengd.

"De toenaderingspogingen tussen de banken-schuldeisers en het Libische staatsinvesteringsfonds LAFICO, een onderdeel van de Libyan Investment Authority, zijn nog steeds bezig. De rechter oordeelde dat gezien de stand van zaken van het dossier en de kansen op slagen, een verlenging tot 9 juni verantwoord is", legt een woordvoerder bij Kaupthing Bank België uit.

Geld blijft geblokkeerd

Voor de Belgische spaarders van Kaupthing Bank België betekent dit uitstel dat hun geld geblokkeerd blijft. Kaupthing lokte in België vooral spaarders met een hoogrentende internetrekening Kaupthing Edge. Hun lot wordt bepaald door de redding van Kaupthing Luxemburg. Als de overname door de Libiërs doorgaat, dan zullen Belgische klanten terechtkomen bij Landbouwkrediet. De Kaupthing Edge-klanten komen terecht bij LKB-diochter Keytrade Bank, de privatebankingklanten bij LBK zelf.

Lees hier het persbericht van Kaupthing. 

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud