Mijn geld Het antwoord op al uw geldvragen
Advertentie
Advertentie

Bod op huis per sms bindend

Per sms een bod op een huis uitbrengen of aanvaarden kan bindend zijn, bevestigt het Hof van Beroep in Gent. Maar een sms op zich volstaat niet, er moeten voldoende andere bewijzen zijn die aantonen dat er een overeenkomst werd gesloten.
©Photo News

Een sms is geen onderhandse overeenkomst (het zogenaamde compromis), die in vastgoedtransacties in de regel dient als schriftelijk bewijs. Maar een sms is, net zoals een email, wel degelijk een geschrift. En zo’n geschrift kan beschouwd worden ‘als begin van bewijs’. Het arrest bevestigt aldus een eerdere uitspraak van de rechtbank van eerste aanleg . Het hof van beroep benadrukt dat er voldoende andere ‘bewijzen’ moeten zijn Bijvoorbeeld gewichtige, bepaalde en met elkaar overeenstemmende vermoedens, getuigen en andere ondersteunende geschriften.

Dat het Hof van Beroep deze stelling bevestigt is  een belangrijk signaal in de rechtspraak. Andere rechtbanken en hoven hoeven deze uitspraak niet te volgen, maar zij zullen zich er ongetwijfeld op inspireren als een gelijkaardige zaak zich zou aandienen.

Advertentie
Lees verder
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Gesponsorde inhoud
Tijd Connect
Tijd Connect biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.
Partnercontent
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.