Netto Het antwoord op al uw geldvragen

Achterstand bij behandeling renovatiepremies

De administratie van Wonen-Vlaanderen kampt met een achterstand in de behandeling van de Vlaamse renovatiepremie. Door de toevloed van het aantal vragen wordt de maximale doorlooptijd van zeven maanden niet altijd gehaald. Vooral in de provincie Antwerpen zijn er problemen, staat op de website van Wonen-Vlaanderen.
©REPORTERS

Met de Vlaamse renovatiepremie kunnen bewoners of verhuurders een deel (tot maximaal 10.000 euro) terugkrijgen voor renovatiewerken aan de woning.

Wie een premie aanvraagt, krijgt normaal gezien van Wonen-Vlaanderen een melding of het dossier volledig is of niet. Als een dossier in orde is, wordt de premie in principe ook binnen een termijn van zeven maanden uitbetaald. 

Maar blijkbaar is er nu een piek in het aantal aanvragen. Door die piek kampt Wonen-Vlaanderen met een achterstand in de behandeling van dossiers en bepaalde uitbetalingen lopen vertraging op. 'Momenteel is er vooral in de provincie Antwerpen een probleem om deze termijnen te behalen', luidt het in een bericht op de website.

De Vlaamse ombudsman Bart Weekers heeft over de kwestie verschillende klachten ontvangen. Mensen klagen dat de overheid haar betalingsbelofte niet nakomt. Terechte klachten, meent Weekers. Hij ging in dialoog met Wonen-Vlaanderen. Daarop besliste Wonen-Vlaanderen om bepaalde brieven niet meer uit te sturen en om over de achterstand te communiceren.

Is het dossier in orde, dan krijgt men geen brief om dat te bevestigen maar is het eerstvolgende bericht na de ontvangstmelding een brief met het voorstel van berekening of de beslissing tot weigering. Ontbreken er wel documenten in het dossier, dan krijgt men daar wel nog bericht over.

Het is niet de eerste keer dat de renovatiepremie een piek in het aantal aanvragen kent. Zo was er bijvoorbeeld eind 2009 ook al een stormloop. Ook toen was er een achterstand in de behandeling van de dossiers.

www.wonenvlaanderen.be/premies/vlaamse_renovatiepremie

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud