Netto Het antwoord op al uw geldvragen

Beleg eens in een studentenkot

Quares Student Fund, het eerste in studentenkoten gespecialiseerde fonds, klopt opnieuw bij de Belgische spaarder aan, terwijl marktleider Xior binnenkort naar de beurs trekt.
Project van Quares Student Fund in Brussel ©rv

Quares Student Fund was het eerste fonds dat het mogelijk maakte uitsluitend te beleggen in studentenhuisvesting. Het fonds werd door de gelijknamige vastgoedgroep opgestart in februari 2013 en haalde sindsdien bij kleine beleggers al 14 miljoen op.

QSF gebruikte het opgehaalde kapitaal tot nu toe om te investeren in vier studentenhuizen, goed voor een vastgoedinvestering van 23 miljoen euro of in totaal 255 kamers. Het fonds telt vandaag al 137 aandeelhouders.

De doelstelling is om tegen eind dit jaar nog eens zo’n 5 miljoen euro op te halen bij bestaande en nieuwe aandeelhouders.

'De minimuminleg is 36.000 euro, goed voor drie aandelen', stelt aldus Thierry De Wever, Director Investment bij Quares.

36.000
De minimuminleg is 36.000 euro, goed voor drie aandelen

Wie belegt, zit wel vast tot het einde van het fonds in 2020. Er wordt voordien geen dividend uitgekeerd. Wel rekenen de fondsbeheerders op een jaarlijks huurrendement van 4,5 procent, wat inclusief waardestijging een jaarlijks rendement van 6,5 procent moet worden.

Het kapitaal zal gebruikt worden om de projecten in de pipeline, waaronder een nieuwbouwproject en de reconversie van een kantoorgebouw, te realiseren.

'De uiteindelijke doelstelling van Quares Student Housing is om een vastgoedportefeuille van 42,5 miljoen euro op te bouwen', aldus De Wever. 'Inclusief de pijplijn zitten we aan 430 kamers in beheer. De sprong naar 500 kamers kan dan snel worden gemaakt', aldus De Wever. 

Het prospectus is te vinden op de webstek van het fonds.

Steeds vaker kiezen beleggers er voor om hun portefeuille ook te diversifiëren richting vastgoed, ook naar studentenhuisvestingsvennootschappen. Zowel in de VS, het VK, Nederland als Duitsland is studentenvastgoed uitgegroeid tot een echt investeringssegment.

Vorig week maakte Xior, de eigenaar en uitbater van 2.000 studentenkamers in België en Nederland, zijn plannen bekend om in december naar de beurs te gaan. Volgens onze informatie wil Xior met de beursgang zo'n 80 miljoen euro ophalen. De groep heeft vandaag een portefeuille ter waarde van 200 miljoen euro.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud