Mijn geld Het antwoord op al uw geldvragen
Advertentie
Advertentie

Bereken met hoeveel u de huur kunt indexeren

Als verhuurder hebt u het recht om elk jaar de huur te indexeren. Met onze tool komt u te weten vanaf wanneer en met hoeveel u de huur kunt optrekken.
©Filip Ysenbaert

In principe kunt u als verhuurder tijdens de looptijd van een huurcontract de huurprijs niet wijzigen. Die huurprijs wordt vastgelegd op het moment dat u en uw huurder het contract ondertekenen. Maar u hebt wel het recht de huurprijs jaarlijks te indexeren. Met hoeveel u de huurprijs kunt optrekken hangt af van de stijging van de levensduurte. 

Met onze tool kunt u niet alleen de nieuwe huurprijs uitrekenen. U kunt ook meteen een ingevulde modelbrief printen om te bezorgen aan de huurder.

Advertentie

Verschijnt onze rekentool hieronder niet correct? Bekijk hem dan hier (ook op mobiele toestellen).

 

In ons dossier 'Investeren in vastgoed in acht stappen' vindt u nog meer tools en praktische informatie, van het bepalen van uw budget tot het berekenen van uw netto huurrendement. Klik direct op de stap die u interesseert of laat u gidsen door onze tijdlijn.

Lees verder
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Gesponsorde inhoud
Tijd Connect
Tijd Connect biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.
Partnercontent
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.