Netto Het antwoord op al uw geldvragen
Advertentie

Brussel zakt in rangschikking van 'meest leefbare steden'

Brussel is gezakt van plaats 21 naar plaats 27 in de ranglijst naar leefbaarheid van consultancybedrijf Mercer. De daling is een gevolg van de aanslagen van 22 maart.
Advertentie
Onder meer de aanslagen van vorig jaar en de staat van de infrastructuur leiden ertoe dat Brussel zakt in de ranglijst van 'meest leefbare steden' van Mercer. ©BELGA

De Oostenrijkse hoofdstad Wenen staat op de eerste plaats.

Mercer stelt de lijst van 231 steden op voor bedrijven die expats willen uitsturen. De rangschikking geeft hen inzicht in de levenskwaliteit van de verschillende grootsteden wereldwijd en helpt hen bijvoorbeeld bij het bepalen van vergoedingen.

Brussel is een van de weinige Europese steden die terrein verliest in de studie, zegt Mercer. Amsterdam staat op een twaalfde plaats en Parijs op de 38ste plaats.

Wenen voert de rangschikking al voor het achtste jaar op rij aan, gevolgd door het Zwitserse Zürich, Auckland in Nieuw-Zeeland en München in Duitsland. Helemaal onderaan staat de Iraakse hoofdstad Bagdad.

Mercer nam dit jaar ook de kwaliteit van de stadsinfrastructuur onder de loep. Het gaat dan om de elektriciteitsvoorziening, telefoon- en postdiensten, openbaar vervoer, files en de beschikbaarheid van internationale vluchten op de luchthaven. Singapore scoort daar het best, Brussel staat pas op de 41ste plaats. Op vlak van infrastructuur scoort onze hoofdstad beduidend slechter dan Amsterdam (22) en Parijs (13). 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud