Netto Het antwoord op al uw geldvragen

Brusselse energiepremies fors opgetrokken

De federale regering heeft dit jaar de belastingvoordelen van zowat alle energiebesparende investeringen geschrapt. Maar in Brussel is het bedrag van de zogenaamde energiepremies zopas flink verhoogd. Hoezo? En hoeveel bedragen die premies dan?

De Brusselse regering gaat een aantal energiepremies drastisch verhogen. De beslissing komt er na de plotse keuze van de federale regering om de fiscale aftrekbaarheid van energiebesparende investeringen af te schaffen, zegt de Brusselse minister van Leefmilieu en Energie Evelyne Huytebroeck. De verhoging van de Brusselse energiepremies treedt onmiddellijk in werking en geldt voor alle aanvragen met een eindfactuur vanaf 20 juli. Zo wordt de premie voor muurisolatie aan de buitenkant verdubbeld tot 110 euro per vierkante meter en wordt de premie voor dubbele beglazing verdrievoudigd tot 130 euro per vierkante meter. De premies voor een warmtepomp (4.750 euro), een zonneboiler (3.500 euro) en een condenserende verwarmingsketel (1.600 euro) worden verdubbeld.

Tussen juni 2011 en juni 2012 is het aantal premieaanvragen in Brussel met wel de helft gedaald. Oorzaak: het intrekken van de fiscale stimuleringsmaatregelen door de federale regering en de crisis die doorweegt op de investeringscapaciteit van de Brusselaars. Daardoor blijft het budget 2012, dat bovendien nog verhoogd was van 12 tot 18 miljoen euro,  grotendeels ongebruikt. Het gewest heeft dan ook beslist het bedrag van bepaalde premies voor energiebesparende investeringen aanzienlijk te verhogen.

Over welke investeringen gaat het?
  • Isolatie van buitenmuren
  • Plaatsen van dubbele beglazing
  • Condensatieketels
  • Warmtepompen
  • Zonneboilers.

Meer informatie? www.leefmilieubrussel.be

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud