Netto Het antwoord op al uw geldvragen
Advertentie

Huurwaarborg storten kan ook online via FOD Financiën

Wie huurt, kan zijn huurwaarborg voortaan ook storten via Myminfin, het online platform van de FOD Financiën. Uw waarborg wordt dan beheerd door de Deposito- en Consignatiekas.
Advertentie
Een huurwaarborg storten kan nu ook via het online platform van de FOD Financiën. ©BELGA

Bij de ondertekening van een huurcontract moeten huurders meestal ook een huurwaarborg betalen. Voor huurcontracten vanaf 1 januari mag die waarborg drie maanden huur bedragen.

U kan die huurwaarborg storten op een geblokkeerde rekening bij de bank - de huurder mag kiezen bij welke bank - maar voortaan kan dat ook via Myminfin. 'Er bestaat al langer de mogelijkheid om de borgtocht bij de Deposito- en Consignatiekas, een onderdeel van Financiën, onder te brengen. Dankzij een nieuwe applicatie kan dat voortaan ook online', zegt woordvoerder Franis Adyns van de FOD Financiën.

Nulrente

Via de applicatie e-DEPO kan u een dossier aanmaken, waarin u onder meer het bedrag van de huurwaarborg, het adres van het pand en het rekeningnummer van de verhuurder invult. Eens u het geld heeft overgemaakt aan de Deposito- en Consignatiekas wordt de verhuurder op de hoogte gebracht dat de waarborg is gestort. Als de huurder zijn verplichtingen is nagekomen, kan de verhuurder de opdracht geven om de som aan het einde van de huurovereenkomst terug te storten.

De dienst is gratis. De huurder ontvangt momenteel wel geen rente op het gestorte bedrag. 'De intresten worden elk jaar berekend en betaald, maar het tarief bedraagt momenteel 0 procent', aldus Adyns. Bij de bank wordt de huurwaarborg op een gereglementeerd spaarboekje gestort, dat minimaal 0,11 procent opbrengt.

Lees verder
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Gesponsorde inhoud