Mijn geld Het antwoord op al uw geldvragen
Advertentie
Advertentie

Prijs appartement aan zee daalt voor het eerst sinds 2014

Tijdens de eerste zes maanden van het jaar zijn in de kustgemeenten minder huizen en appartementen verkocht. Voor het eerst sinds 2014 daalde ook de prijs van een appartement er lichtjes. Maar niet op de dijk.
Tijdens de eerste zes maanden van dit jaar werd minder vastgoed aan de kust verkocht. ©rv

Het aantal vastgoedtransacties aan de kust daalde in het eerste semester met 3,5 procent, blijkt uit cijfers van de notarissen. Dat tussen januari en juni minder vastgoed aan de kust verkocht werd, hoeft niet te verwonderen. Ook in het Vlaanderen hielden kandidaat-kopers de vinger op de knip, in afwachting van de hervorming van de registratierechten, die op 1 juni inging.

261.295
Prijs kustappartement
Gemiddeld betaalt u voor een appartement aan zee 261.295 euro, of 1,4 procent minder dan in 2017.

Er zijn evenwel verschillen per kustgemeente. In Heist-aan-Zee werden 15 procent meer transacties uitgevoerd, terwijl in Middelkerke voor het tweede jaar op rij een daling plaatsvond. In Knokke en Oostende, die samen goed zijn voor 40 procent van alle transacties aan de kust, werd respectievelijk 2,2 en 10,5 procent minder vastgoed verhandeld. Notaris Bart Van Opstal relativeert de terugval in Knokke. 'Vorig jaar kende het aantal vastgoedtransacties er een forse stijging, waardoor de terugval dit jaar te begrijpen is.'

Advertentie

Knokke duurst

Gemiddeld betaalt u voor een appartement aan zee 261.295 euro, of 1,4 procent minder dan in 2017. Voor een appartement op de dijk betaalt u gemiddeld 66.000 euro méér. De gemiddelde prijs op de dijk bedraagt 327.583 euro, of 0,7 procent meer dan in 2017.

Appartementen zijn het duurst in Knokke. Daar moet u gemiddeld 473.207 euro neertellen, terwijl dat in Westende, De Panne en Middelkerke gemiddeld geen 200.000 euro is. Op de dijk betaalt u in Knokke gemiddeld 689.828 euro. In Oostende steeg de prijs voor een dijkappartement voor het eerst boven 300.000 euro.

Lees verder
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Gesponsorde inhoud
Tijd Connect
Tijd Connect biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.
Partnercontent
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.