Mijn geld Het antwoord op al uw geldvragen
Advertentie
Advertentie

Recordaantal Belgen koopt huis in Spanje

In de eerste drie maanden van dit jaar werden al 1.057 Spaanse woningen aan Belgen verkocht. Dat is zo'n 27 procent meer tegenover dezelfde periode in 2013, dat ook al een recordjaar was.
©Natalia Toret/Hollandse Hoogte

De verkoop van Spaanse woningen aan Belgen zit in de lift, schrijft het Nieuwsblad. Volgens de Consejo General del Notaria - de Vereniging van Spaanse Notarissen - werden er in het eerste kwartaal van dit jaar 81.000 panden verkocht in het land. Zowat 15.000 daarvan (18 procent) werd aan buitenlanders verkocht en liefst 1.057 panden aan Belgen. "Als die trend aanhoudt, dan breekt België makkelijk het record van vorig jaar", klinkt het. Toen werden er 3.804 huizen, villa's en appartementen verkocht aan Belgen.

De spectaculaire stijging kan onder andere verklaard worden door de gekelderde woningprijzen in Spanje. Voor 120.000 euro heb je al een vakantiewoning, voor 180.000 euro een appartement en voor 290.000 een villa.

Advertentie

De fiscale factuur van uw tweede verblijf

Onderhoud, herstellingen en een goede brandverzekering. Het zijn voor de hand liggende kosten voor een tweede verblijf. Maar de jaarlijkse kostprijs van een buitenverblijf loopt op door tal van belastingen. Lees meer

Lees verder
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Gesponsorde inhoud
Tijd Connect
Tijd Connect biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.
Partnercontent
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.