Netto Het antwoord op al uw geldvragen
Advertentie

Sloop- en heropbouwpremie makkelijker aan te vragen

De aanvraagprocedure wordt makkelijker. Dat heeft de Vlaamse regering beslist.
Advertentie
©BELGA

Met de sloop- en heropbouwpremie van 7.500 euro wordt vervangbouw gestimuleerd buiten de 13 Vlaamse kernsteden, waar u voor die werken aanspraak kunt maken op een verlaagd btw-tarief van 6 procent. De korting kwam er op 1 maart en geldt voor vergunningen die zijn aangevraagd tussen 1 oktober 2018 en 31 oktober 2019. Maar de aanvraagprocedure blijkt voor vele rechthebbenden onduidelijk of te streng, waardoor zij de korting dreigen mis te lopen.

Vlaams minister van Energie Lydia Peeters (Open VLD) wil de aanvraagtermijnen nu versoepelen. Wie aan alle vereisten voldoet, maar geen aanvraag tot sloop- en heropbouwkorting heeft ingediend omdat het te laat was, kan alsnog een mogelijkheid tot regularisatie verkrijgen tot 30 september.

Drie maanden

Ook wie geen gecombineerde vergunning (voor zowel sloop als bouw) kon voorleggen, ziet de periode om de premie aan te vragen verlengd tot 30 september. Belangrijk is ook dat wie de normale procedure volgt en dus een gecombineerde sloop- en heropbouwvergunning heeft aangevraagd, voortaan drie maanden krijgt in plaats van één om de premie aan te vragen.

'Met deze versoepeling willen we meer mensen de kans bieden om een premie aan te vragen', zegt Peeters. Er liepen al 847 aanvragen binnen. 116 dossiers zijn volledig goedgekeurd. Er is een budget van 15 miljoen euro uitgetrokken.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud