Mijn geld Het antwoord op al uw geldvragen
Advertentie

Vastgoedprijzen dalen verder

De vastgoedprijzen dalen en voorlopig komt daar geen verandering in. Als het zo verder gaat, zou vastgoed wel eens een interessante investering kunnen zijn.

(netto/belga) - De vastgoedprijzen zullen tussen dit en het einde van het jaar 15 procent dalen. Sinds begin van dit jaar gingen de prijzen ook al 5 à 10 procent achteruit. Dat blijkt alvast uit de trimesteriële index van de immogroep Trevi. "De daling van de vastgoedprijzen zet zich langzaam maar zeker voort", klinkt het bij de immogroep. De prijzen dalen zelfs tot het niveau van begin 2006. De gegevens worden ook bevestigd door een rondvraag van de krant La Dernière Heure, die eveneens aankondigt dat de prijzen de komende maanden zullen dalen.

Volgens Trevi is de tendens te verklaren door de verhoging van de intresten en de economische crisis. Banken geven immers niet meer zo makkelijk leningen als in het verleden. Daardoor worden zowel kopers als verkopers pessimistischer. "Elke dag zien we klanten, zowel kopers als verkopers, die zich zorgen maken om hun spaargeld en de koopkracht. Die sfeer doet de vastgoedmarkt onvermijdelijk krimpen", zegt Eric Verlinden van Trevi in een interview met Le Vif L'Express.

Een veilige haven

Toch hoeft de economische crisis niet meteen slecht nieuws te zijn voor de vastgoedmarkt. Vastgoed zou in deze woelige tijdens wel eens aan belang kunnen winnen als veilige haven. "Op de Belgische spaarboekjes staat 150 miljard euro. Dat is een stevig budget, zeker als een groot aantal Belgen zijn geld niet meer op een spaarboekje wil laten en het ook niet in aandelen wil investeren. Zij zouden wel eens aangetrokken kunnen worden door vastgoed", aldus een woordvoerder van Test-Aankoop.

Lees verder
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Gesponsorde inhoud
Tijd Connect
Tijd Connect biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.
Partnercontent
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.